BOLU (AA) - Bolu Valisi Aydın Baruş, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (TÖMER) eğitim alan yabancı öğrencilerle bir araya geldi.

Karaçayır Mahallesi'ndeki bir restoranda düzenlenen programda konuşan Vali Baruş, Bolu'da eğitim görmenin büyük bir şans olduğunu belirtti.

Bolu'nun sakin bir şehir olduğunu vurgulayan Vali Baruş, şunları söyledi:

"Umarım burada çok güzel arkadaşlıklar kuracaksınız ve buradan mezun olduğunuz zaman ülkenizde de çok başarılı yöneticiler, meslek sahipleri, iş adamları olacaksınız. Türkiye ile ilişkilerinizi kesmeyin. Çünkü biz dünyanın her tarafından gelen herkesi kardeş kabul ediyoruz ve onlar için çok güzel duygular besliyoruz. Türk Milleti çok misafirperverdir. Buna burada geçireceğiniz sürede şahit olacaksınız. Umarım burada yaşadığınız müddetçe mutlu olursunuz. Ailelerinize güzel iletiler geçersiniz ve buradaki eğitim hayatınız başarılı geçip, gelecekte başarılı birer insan olursunuz."

Programa, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Bolu Belediye Başkan Vekili Kazım Konak ve TÖMER Müdürü  Doç. Dr. Halit Karatay da katıldı.