Bilim, sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan Zafer Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili çalışmaların hızlı bir şekilde başlayacağını belirten Belediye Başkanı Ferit Karabulut önümüzdeki hafta sınır belirleme çalışmalarının başlayacağını söyledi.
Kütahya’nın 5. Organize Sanayi Bölgesi olacak olan Zafer Organize Sanayi Bölgesi için Bilim, sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onay verdi. OSB olarak bakanlık tarafından tanımlanan alan için bundan sonraki süreç sınırlarının belirlenmesi ve ardından alt yapının tamamlanması ile devam edecek. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ferit Karabulut Zafer OSB’nin Kütahya’nın en büyük organize sanayi bölgesi olması özelliğini taşıdığını ve artık sadece Altıntaş’ın değil Kütahya’nın birlikte yöneteceği bir Organize Sanayi Bölgesi olduğunu ifade etti.
3 milyon 510 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan Zafer Organize Sanayi Bölgesi Kütahya’daki OSB’ler içinde parsel olarak ne büyük OSB olma özelliğini taşıyor. Büyük yatırımcılara hitap edecek Zafer OSB’nin kurulum aşaması ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Ferit Karabulut Zafer OSB’nin Altıntaş ve bölgeye büyük bir değer kazandıracağını söyledi. Karabulut “ Zafer OSB’nin kurulumu ile ilgili imzayı bakanımız attı ve kurulum onayını verdi. Bu müjdeli haber bizleri bir kez daha heyecanlandırdı. Her geçen gün gelişmeye açık olan ve bu yönde yapılan yatırımlar ile dikkatleri üzerine çeken Altıntaş kurulacak OSB ile bölgesinde lider bir yerleşim alanı olacak. Zafer OSB’de bundan sonraki süre ise sınırların belirlenmesi ile devam edecek. Sınırların belirlenmesi ile önümüzdeki hafta bakanlıktan komisyon gelecek” diye konuştu.
"ALTYAPI HIZLA TAMAMLANACAK"
Belediye Başkanı Ferit Karabulut tahsis ve parselleme çalışmaları ile altyapı içinde vali başkanlığında OSB müteşebbis heyeti hızlı bir çalışma içerisine gireceğini söyledi. Karabulut, “Tahsis ve parselleme ile birlikte altyapı için bakanlıktan kullanılacak kredi ile Zafer OSB en kısa sürede yatırıma hazır hale gelecektir. Şuanda bile Zafer OSB için ön görüşmeler yapılıyor. Yatırımcılarımız Altıntaş’a yatırım yapmak için heyecanla bekliyor. Zafer OSB artık Altıntaş’tan çıktı. Kütahya’nın hep birlikte sahip çıkacağı ve Altıntaş ile birlikte Kütahya’ya çok büyük değer katacak bir yatırım alanına dönüştü. Net olmayan ancak aldığımı bilgilere göre Şeker Fabrikası da parseller büyük olduğu için fabrikayı Altıntaş’a taşıyacağını dile getirdi. Kütahya’ya böyle bir OSB kazandırıldığı için başta valimiz Şerif Yılmaz, milletvekillerimiz, Belediye meclisimiz ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Altıntaş olarak bizim yapmamız gereken tek şey Zafer OSB’nin nimetlerinden en iyi şekilde yararlanmak ve bu doğrultuda kendimize yön vermemiz olacaktır” ifadelerini kullandı. (HD-EFE)