AK Parti Şanlıurfa Teşkilatı’nın 5. Olağan Kongresi’ne katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Beşir Derneği Şanlıurfa Şubesi’nin açılış törenine katıldı.
Beşir Derneği’nin Bamyasuyu Mahallesi’ndeki şubesinin açılış törenine Bakan Çelik’in yanı sıra Beşir Derneği Genel Başkanı Cevdet Şanlı, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Abdülkerim Gök ve Mehmet Akyürek ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç katıldı. Bakan Çelik, açılış töreninde yaptığı açıklamada, Irak ve Suriye gibi komşu ülkelerde yaşanan olayların dernek gibi sivil yapılanmaların önemini ortaya çıkardığını ifade etti. Yardım derneklerinin hem ülke genelinde hem de dünyada önemli işlere imza attığını hatırlatan Bakan Çelik, "Çevremizde yaşanan olayları hepiniz dikkatle izliyorsunuz. Bu çerçeveden Suriye’de, Irak’ta ve dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan olayları gördüğümüzde bu derneklerin ve bu sivil yapılanmaların ne kadar büyük bir ihtiyaç arz ettiğini görmek, hissetmek mümkün. İşte bu ihtiyacı karşılamak adına yalnız devletin, kamu kuruluşların değil, bizzat sivil bir anlayışla zorda, darda ve sıkıntıda olan dünya insanlığına el uzatmak adına bu girişim her türlü taktirin üzerindedir. İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır, işte insanlara faydalı olmak için kurulan bu derneğimizin Şanlıurfa’da şubesinin açılıyor olmasından büyük mutluluk duyduğumuzu ifade ediyorum" dedi.
Dernek binasının hayırlı uğurlu olmasını dileyen Çelik, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere getirilen malzemelerin de bulunduğu dernek binasını gezdi. Çelik, Beşir Derneği Genel Başkanı Cevdet Şanlı’dan dernek faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
Program bitiminde ise Suriyeli bir kadın sorunları olduğunu belirterek Çelik’ten yardım istedi. Kadınla Arapça konuşan Çelik, sorunun çözümü için yardımcı olacağını belirtti. Sağanak yağış altında gerçekleşen programın ardından Bakan Çelik alandan ayrıldı.