Bangladeş’te, Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kameruzzaman’ın idam edilmesine tepki gösteren Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adıyaman Şube Başkanlığı, yaptığı basın açıklaması sonrası gıyabi cenaze namazı kıldı.
Adıyaman Demokrasi Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasına; Anadolu Gençlik Derneği Adıyaman Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya, İHH Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Düzenlenen basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Adıyaman Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya, “Bangladeş’te Cemaat-i İslami teşkilatının önemli isimlerinden Muhammed Kameruzzaman, Bangladeş’te tutuklu bulunduğu cezaevinde Hakka yürümüştür. Yüce Allah cihadını ve şehadetini kabul eylesin. İslam ülkelerinin ferasetten uzak yönetimlerinin batı tesirinde kalarak kendi halklarına karşı adaletten ve merhametten uzak uygulamalarla toplumu geleceğe taşımaları mümkün değildir. İnsanı yaşatmayan fikirlere ve inançlara tahammül edemeyen, barış ve kardeşliği esas almayan her iki iktidar yıkılmaya mahkumdur. Merhum Kameruzzaman’ın Müslümanların kardeşliği ve İslam birliği ise ölümsüzdür” dedi.
Yapılan basın açıklaması sonrası Muhammed Kameruzzaman için gıyabi cenaze namazı kılını. Gıyabi cenaze namazı sonrasında dualar edildi.