Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şubesi ve Karatepe Mahallesi Kültür ve Dayanışma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği üyelerine lokma dağıttı.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muharrem ayında her yıl olduğu gibi bu yılda matem orucu tutan Aleviler için iftar yemeği verdi. Böcek, Muharrem ayının 8 ve 11. günlerinde de lokma ikramında bulundu. İlk olarak Gürsu Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl hizmete açılan Konyaaltı Belediyesi Konyaaltı Cemevi’nde yemek veren Başkan Muhittin Böcek, burada Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şubesi Başkanı Erdoğan Tetik, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. İftar yemeği öncesi okunan duanın ardından Başkan Muhittin Böcek, Alevi vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

Muharrem ayının 11. gününde ise Karatepe Mahallesi’nde Karatepe Kültür ve Dayanışma Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Böcek, burada da bölge halkı tarafından büyük sevgiyle karşılandı. Yemeğin ardından Muhittin Böcek, “Allah’ın ayı Muharrem’ ilahi bereket ve feyzin, bolluğun ayıdır. Bu ay aynı zamanda Alevilerin matem ayı olarak da bilinir. Bu özel günde Konyaaltı Belediyesi olarak Alevi dostlarımıza lokma dağıttık. Bu düşüncelerle ben ülkemizin her bir köşesinde barış ve huzurun hakim olmasını diliyorum” diye konuştu.