Aydın’da Büyük Menderes Nehri’nin ıslahın yapılmadığı noktalarda taşması sonucu bazı ekili araziler sular altında kaldı.
DSİ tarafından Özbaşı Mahallesi (köyü) altına kadar ıslah çalışmaları yapılan Büyük Menderes Nehri’nde aşırı yağışlar sonucu sular yükselirken, Söke Ovası’nda Acısu mevkiinde bazı ekili araziler sular altında kaldı. Söke Ovası Sulama Birliği ekipleri ovada tehlikeli olabilecek noktalarda incelemelerde bulundu. Söke Ovası Sulama Birliği Müdürü Ömer Yıldız, herhangi bir taşkın tehlikesi için tetikte beklediklerini ifade etti.
Menderes Nehri’nin devam eden ıslahı ile taşkınlardan kurtulmuşken yine tehlikeyle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş ise, “Islah çalışmalarının DSİ tarafından bir yıl içinde tamamlanacağı bilgisini alıyoruz. Islahın tamamlanması en büyük arzumuz. Söke Ovası taşkın bölgesi. İnşallah ıslah en kısa sürede tamamlanır, sular denize daha çabuk ulaşır ve tarım faaliyetlerimiz sekteye uğramaz” dedi.
Dünden bu yana yükselmeye başlayan Menderes Nehri sularının ovada bir kısım araziyi sular altında bıraktığını belirten Kocabaş, “Yağışlar ne kadar sürecek veya ne kadar miktarda su Söke’ye intikal edecek şu an kestirmek zor. Şu an çok büyük sıkıntı yok ama tehlike var” dedi.
Menderes’in ıslahının tamamlanmadığı bölümde yatağın daralmasından dolayı sıkıntı olduğunu belirten Kocabaş, “Söke’den geçen Menderes yatağında ıslah yapılan yerlerde 55 metre genişlik var. Islahın bir an önce tamamlanarak, nehrin tamamında aynı genişliğin sağlanmasını ve kıvrımların düzeltilmesini istiyoruz” diye konuştu.