İzmir’in deneyimli gazeteci ve sayfa tasarımcıları, Basın İlan Kurumu Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz’ün öncülüğünde Manisa il merkezindeki yerel gazetelerin sayfa tasarımcılarıyla buluşarak, deneyim ve tecrübelerini paylaştı.
Manisa il merkezindeki yerel gazetelerin sayfa tasarımcılarına yönelik düzenlenen “Daha İyi Yerel Gazete” isimli eğitim semineri, Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Seminere Manisa il merkezindeki tüm yerel gazetelerde görev yapan sayfa tasarımcıları katıldı. Yeni Asır Gazetesi’nin deneyimli sayfa tasarımcısı Ayhan Mengüloğlu, Bizim Bornova Gazetesi İmtiyaz sahibi emekli Gazeteci Bülent Değirmenci ve sayfa tasarım uzmanı emekli Gazeteci Osman Kaya, Manisalı meslektaşlarına, gazete sayfa tasarımı ile ilgili püf noktaları anlattı. Toplantıda merkezdeki tüm yerel gazeteler mizanpaj yönünden tek tek ele alınarak, daha iyi tasarımın yöntemleri uygulamalı olarak gösterilirken yapılması ve yapılmaması gerekenlere de dikkat çekildi. Ardından bilgisayarda gazete sayfa tasarım uygulaması yapan deneyimli tasarımcılar, fotoğraf ve Photoshop programı ile ilgili bilgiler de verdiler. Basın İlan Kurumu Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz, “Tecrübe Paylaşım Günleri” adı altında Manisalı gazetecileri, tecrübeli meslektaşlarıyla zaman zaman buluşturarak yerel basını daha iyi noktalara taşımak istediklerini ifade etti.
Seminer sonunda memnuniyetlerini dile getiren katılımcılar, Müdür Tokgöz’e ve seminerde eğitim veren İzmirli gazetecilere teşekkür etti.