Şırnak’ta Kadir Gecesi dolayısıyla camilerde düzenlen programlarda vatandaşlar hep birlikte ibadet etti.
Geylani Camii’nde toplanan ve aralarında kadınların da bulunduğu vatandaşlar, Şırnak Müftüsü Ahmet Özkan tarafından kıldırılan teravih namazı sonrası okunan Kürtçe ve Türkçe mevliti dinledi. Cami içinde çocuklar tarafından paketlenen ikramlar vatandaşlara dağıtılırken, müminler, İslam dünyasında yaşanan acıların dinmesi için yapılan dualara hep bir ağızdan ’amin’ dedi.
Vatandaşlardan Abdülkadir Karaboğa, bu gecenin ibadet ve dualarla geçirilmesi gerektiğini söyledi. Bu gecenin hatırına çözüm sürecinin devamını dilediğini ifade eden Karaboğa, "Biliyorsunuz bölgemizde ve ülkemizde kardeşlik ve bütünlüğün devam etmesi için ve devam eden olumlu gelişmelerin devamı niteliğinde Çözüm Sürecinin devam etmesi konusunda herkesin bir görüşü mevcuttur. Barış ve kardeşlik duyguları içinde bütünleşerek, hiçbir olumsuzluk yaşanmadan herkesin güzel yaşamasını bu mübarek gecede cenabı Allah’tan diliyorum" dedi.
Zeki Esen ise bu gecenin ortalama bir insanın ömrünün yapacağı ibadetlere eş değer olacağını dile getirerek, Kadir gecesinin İslam dünyasının uyanışına ve kardeşliğine vesile olmasını istediğini anlattı.