MANİSA'da seçmenler bu sabah saat 08.00'den itibaren sandığın yolunu tuttu.
Manisa'yı mecliste temsil edecek 9 milletvekili için kentteki 1 milyon 10 bin 958 seçmen, saat 08.00'den itibaren yola koyuldu. 3 bin 332 sandıkta oy kullanıldığı belirtildi. Ayrıca katılımın yüksek olduğu gözlendi. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş oyunu, Gazi İlkokulu'nda eşi Esma Bektaş ve oğlu Burhan Bektaş ile birlikte 1242 numaralı sandıkta kulandı. Ardından açıklama yapan Vali Bektaş, şöyle dedi:
"Vatandaşlık görevimizi yaptık. Yeni bir genel seçim yapıyoruz. Vatandaşımız tekrar sandığa gidiyor. Bir sıkıntı iletilmedi. Güzel huzurlu bir propaganda dönemi geçirdik. Seçimler demokrasilerde önemli bir unsurdur. Vatandaşımızın da demokratik kazanımlara bağlılığının ciddi bir göstergesidir. Gerçekten üst düzeyde katılım, benimseme ve yönetimde sorumluluk hissetme duygusu ile vatandaşımızın iradesini sandığa yansıtıyor. Umarız hayırlı olur." 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa 1'inci sıra milletvekili adayı Selçuk Özdağ oyunu Ali Rıza Çevik Okulu 1191 numaralı sandıkta kullandı. Sandıkları dolaşanlarla sohbet eden Özdağ, katılımın oldukça yüksek olduğunu söyledi. Özdağ, şöyle dedoi:
"Saat 21.00'de Ankara'da balkona çıkacağız. Yüzdeleri açıklayamıyoruz. Ama son günlerde oyumuz inanılmaz şekilde arttı. Bu seçimden tek başına iktidar çıkacak. Vatandaşlarımız istikrara oy veriyor. Ekonomik istikrar istiyor." 
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel oyunu, Manisa Lisesi 1226 numaralı sandıkta eşi Eczacı Didem Özel ile birlikte attı. Özel, "Ümidimiz bu gelecekteki dört yıl için son olsun. Birbirini takip eden bir seçim çığı ile karşılaşmaktan vatandaşlarımız rahatsızlık duyuyor. Son 1.5 yılda 4 kez sandığa gitmenin verdiği bir yorgunluk ve kendi verdiği talimata rağmen siyasilerin buna direnmesi, bu kararı beğenmeyip 'Gidin bir daha düşünün. Bir Pazar daha oy kullanın' denmesinden fevkalade rahatsızlar" diye konuştu. Katılımın yüksek olduğunu söyleyen Özel, şöyle dedi:
"Bugün seçimim tüm Türkiye'de büyük bir katılımla devam ettiğini görüyoruz. Bugün sabah 10.00'da geçen seçimlerdeki 13.30'daki katılım oranındaydık. Sandık başından aldığımız bilgiler böyle gösteriyor. Katılım oranın yüksekliği bizim ümitlerimizi artırıyor. Katılım oranın yüksekliği vatandaşın kendi ve ülkenin kaderine el koyduğu anlamına geliyor. Ben sonuçların iyi olacağını düşünüyorum." 
AK Parti Manisa Milletvekili ve ikinci sıra milletvekili adayı Recai Berber oyunu, Yunusemre İlçesi Vestel Ortaokulu 1432 numaralı sandıkta kullandı. Oy kullanma işlemi ardından gazetecilere açıklama yapan Berber, kararı en iyi şekilde milletin vereceğini belirterek, seçimlerin Manisa ve ülkeye hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
MHP Manisa Milletvekili ve birinci sıra adayı Erkan Akçay da eşi Naciye Akçay ve oğlu Serdar Akçay ile birlikte Yunusemre İlçesi Cemal Ergün İlköğretim Okulu 1372 numaralı sandıkta oy kullandı. MHP'li Akçay, seçimlerin hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.
Manisa Lisesi'nde oyunu kullanan adı öğrenilemeyen yaşlı bir kadın, caddede yürürken fenalık geçirdi. Gelen 112 ekiplerince yaşlı kadın Manisa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

FOTOĞRAFLI