Hindistan'da sevgilisini daha fazla görebilmek amacıyla bindiği uçağın tuvaletine "Uçakta 12 korsan ve patlayıcılar var" diye not bırakan bir iş insanı ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Birju Salla, sevgisilini Mumbai'ye taşınmaya ikna edemediğini, uçak şirketinin adını kötüye çıkarmak ve bu yolla sevgilisinin işsiz kalmasını sağlamak istediğini ifade etmişti. Yargılandığı davada suçlu bulunan Birju Salla artı olarak 720 bin dolar tazminat ödemeye mahkum edildi.

ACİL İNİŞE NEDEN OLMUŞTU

Salla, Ekim 2017'de Yeni Delhi-Mumbai seferini yapan Jet Airways uçağının başka bir kente acil iniş yapmasına neden olmuştu. Hint iş insanı, sahte ihbar mektubu ile Jet Airways'in Yeni Delhi operasyonlarına son vermesini ve bu şirkette hostes olarak çalışan sevgilisinin Mumbai'de kendisiyle yaşamasını sağlamayı ümit ediyordu. Birju Salla böylece, Hindistan'da uçak kaçırma cezasının ağırlaştırıldığı yeni yasa kapsamında yargılanan ve hüküm giyen ilk kişi oldu.

Yeni yasa, uçak kaçırma girişiminin asgari müebbetle cezalandırılmasını öngörüyor. Yasa bazı durumlarda idamı cezasını da içeriyor. Salla'dan alınacak para, uçağın pilotları, kabin görevlileri ve yolculara dağıtılacak.

Pilotlar yaklaşık 1,500'er dolar, kabin görevlileri 750'şer dolar, yolcular da 375'er dolar alacak.

Salla'nın avukatı Rohit Verma kararı temyiz edeceklerini duyurdu.