Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevinden istifa eden Cemil Çağlar, AK Parti’den Tokat Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
Tower Otelde yoğun bir katılımla adaylığını açıklayan Çağlar’ı, sevenleri yalnız bırakmadı. 20 yıllık devlet memurluğunun yaklaşık 10 yılını farklı kurumlarda yönetici olarak geçirdiğini ifade eden Çağlar, sendikal ve sivil toplum alanında edindiği birikimi yeniden büyük Türkiye hedefi doğrultusunda milletin ve dünya mazlumlarının hizmetine sunmak için AK Parti’de siyaset yapmak istediğini söyledi. AK Parti’yi sıradan bir parti değil, dava partisi olarak gördüğünü ifade eden Çağlar, “Bu davaya katkı sunmak adına, 2015 seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak istiyorum. Türkiye sınırlarını aşan, tüm mazlumlara umut olduğu, ülkemin kangren haline gelmiş tüm sorunlarına cesaretle eğildiği ve güçlü bir irade ortaya koyduğu için, AK Partide siyaset yapmak istiyorum” dedi.
Devletin paraleline, dikeyine karşı olduğunu ifade eden Çağlar, “Tek bir devlet vardır, o da millet iradesinin hakim olduğu devlettir. 6-7 Ekim olayları ile kardeşlik süreci hedef alınmıştır. Bizler tüm karanlık süreçlerde hep birlikte dimdik ayakta durarak, inadına kardeşlik, inadına barış, diyerek, bu olayları yöneten üst akıla gerekli cevabı ilimizden verdik” diye konuştu.
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanlığı başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarında görev alan Çağlar, Ortak Akıl Mitingleri, Milli İrade Çadırı kurulması ve Sivil Dayanışma Platformu başta olmak üzere birçok çalışmada aktif rol oynadı.