Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kar yağışından şikayetçi olmadıklarını belirterek, “İnşallah yoğun kar yağışı olsun da su sıkıntımız ortadan kalksın” diye konuştu.
Başkentte kar yağışına karşı gerekli tedbirlerin alındığını ve Büyükşehir Belediyesi olarak toplam 652 adet araç ve 2 bin personelle 24 saat üç vardiya halinde karla mücadele çalışmalarının yapıldığını belirten Başkan Gökçek, kar yağışının barajlardaki su rezervinin artması açısından sevindirici olduğunu söyledi.
Yurdun genelinde olduğu gibi Başkenti etkisi altına alan kar yağışlarının barajları besleyen su havzalarını beslediğini vurgulayan Başkan Gökçek, “Ankara’nın şu sırada 1 senelik su stoğu var, ama biz bu kış aylarında ve özellikle ilkbahar aylarında bol yağmur ve kar bekliyoruz ki bu sıkıntımız ortadan kalksın. Yağan kardan hiçbir zaman şikayetçi olmayız” dedi.
Başkenti iki gündür etkisi altına alan kar yağışlarına karşı Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan ana arter, cadde, bulvar ve genişliği 12 metre ve üzerinde olan sokaklarda kar küreme ve tuzlama çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Gökçek, trafikte sorun yaşanmaması için gerekli çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.