Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Faysal Çadır, koronavirüs tehdidinin sürdüğünü açıkladı. Çadır, kış ayında kalabalık ve havalandırılmayan kapalı ortamlar ile toplu taşıma araçlarında maske ve sosyal mesafeye çok dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, "Kovid şu an etkisini kaybetmiş gibi görünüyor. Ancak salgın henüz bitmedi. Bizim bu nedenle endişelerimiz var. Kış ayında yeniden vaka artışı yaşayabiliriz. Maske ve sosyal mesafeye dikkat edilmezse, eksik aşılar yaptırılmazsa kovidin tekrar kış ayında hortlamasından korkuyoruz" diye konuştu.

'AŞI CAN SİMİDİ OLDU'

Sağlık Bakanlığı'nın da kış ayı için kovid uyarıları yaptığını belirten Çadır, aşılarını yaptırmayanları bir an önce aşılarını olmaya çağırdı. Kovid aşılarının ölüm oranlarını ve hastalığın etkisini azalttığını ifade eden Tabip Odası Başkanı Dr. Ömer Faysal Çadır, aşının pandemi sürecinde can simidi olduğunu vurguladı. 

Samsun Tabip Odası Başkanı Çadır, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Pandemi sürecinde aşı olmamış olsaydı felaket daha da büyük olurdu. Aşının hayatımıza girmesi ve ücretsiz olarak insanlara sunulması bu felaketin önüne geçti. Şuan Kovid etkisini kaybetmiş gibi görünsede, hala varlığını sürdürüyor. Özellikle bu kış ayı öncesi bireysel olarak maske, sosyal mesafe ve hijyen gibi tedbirlere uymaya devam etmemiz gerekiyor. Toplu taşıma araçlarında, kapalı ortamlarda çok dikkat etmemiz gerekiyor. Eksik aşıları olanlar bu aşılarını yaptırmamalılar. Aşı hastalığın daha hafif geçirilmesini sağlıyor. Kış ayına doğru girdiğimiz şu günlerde gribal hastalıklarla birlikte Kovid yeniden hortlayabilir. Bu nedenle çok dikkat etmemiz ve tedbirleri bireysel olarak sürdürmemiz gerekiyor."

Haber Kaynak: Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.