SAMSUN (AA) - Bafra İlçesinde, Çeltik Ekim Günü Samsun Valisi İbrahim Şahin’in katılımları ile yapıldı.

Bafra İlçesi Dedeli Mahallesi'nde yapılan Çeltik Ekim Günü, Bafra Kaymakamlığı, Bafra Ziraat Odası ve Bafra Tahıl Üreticileri Birliği tarafından organize edildi.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra Ovası'nda üretilen çeltiğin kalitesine değinerek, bu yıl daha bereketli bir üretim beklediklerini söyledi.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan, “Bafra İlçemizde 42 mahallemizde çeltik ekimi yapılmaktadır. 2005 - 2015 yılları arasında ekim alanlarında yüzde 95’lik bir artış olmuştur. Bu sene elde edilen müracaatlara göre ekimin toplamda alanı ise 110 bin dekar alandır. Bu güzel yılın daha çok bereketli geçmesini Allah’tan niyaz ederim” dedi.

Çeltik tarımının zor bir iş olduğunu söyleyen, Vali İbrahim Şahin ise "Çeltik tarımı ile uğraşan çiftçilerimizi yürekten kutluyorum. Çeltik üretimi gerçekten çok zor, Allah’tan bu yıl bol, bereketli ve afetsiz bir sezon diliyorum.  Böyle bir etkinliği hayata geçirmek gerçekten çok güzel, bu programının düzenlemesinde kimlerin emeği varsa teşekkür ederim" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve beraberindekiler, Bafra Müftüsü İsmail Çiçek’in okuduğu bereket duası ile suya ilk çeltik tohumlarını attı.

Çeltik Ekim Gününe İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, daire amirleri, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri katıldı.