Temel ELCİVAN - ALMANYA /

Güvenlik gerekçesiyle iptal edilen Almanya - Hollanda maçının ardından Federal Almanya içişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Niedersachsens İçişleri Bakanı Pistorius ve Almanya Futbol Federasyonu Delegasyon Sorumlusu Rauball basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, ne stat içinde ne de dışından herhangi bir patlayıcı bulunmadığı açıklandı. Tam olarak neden maçın iptal edildiği sorusunun da şimdilik çok net bir cevabı verilmedi.

Hollanda maçı için otelden yola çıkan Almanya Milli Takım kafilesi, stada 5 km kala maçın iptal edildiği bilgisi ulaştırılarak geri dönmeleri istendi. Bunun üzerine yoldan geri dönen kafileden Münih'e gitmesi gereken oyuncular, havalimanına ulaştırıldı, diğer oyuncular da kendi bölgelerine döndü. Aynı şekilde stat yolundan geri dönen Hollanda Milli Takım kafilesinin de, ülkesine geri gidebilmek için direk havalimanına yöneldiği belirtildi.

Terör tehlikesi nedeniyle Hannover Tren Garı'nda bazı peronlar, yolcuların kullanımına kapatıldı. Hannover şehir merkezinde bulunan Kültür Merkezi'nde yapılması planlanan ve saat yerel saatle 20:00'de başlayacak olan caz konseri de, güvenlik gerekçesiyle iptal edildi.