Ege Orman Vakfı, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak İzmir-Çeşme otoyol kenarında yeni ağaçlandırma çalışmalarına başladı. Doğasever kişi ve kurumların büyük ilgi gösterdiği otoyol ağaçlandırma çalışması ile 2014 yılı sonuna kadar 7 ayrı parselde toplam 40 bin fidan dikilecek.
Ağaçlandırma çalışmasına ilk destek Çeşmeli hayırsever Mehmet Akpınar’dan geldi. 2 parselin ağaçlandırma çalışmasına katkıda bulunan Mehmet Akpınar ile Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol protokol imzaladılar. İmzalanan protokolle ağaçlandırma çalışmaları Mehmet Akpınar Anaokulu ve Mehmet Akpınar Ortaokulu adına yapılacak.
Mehmet Akpınar Anaokulu’nda minik öğrencilerin katılımı ile düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, “Çeşme otoyol ağaçlandırmaları gidiş ve dönüş istikametinde 7 ayrı parselde uygulanacak. Çalışmalarımız geçtiğimiz Şubat ayında başladı. 2014 yıl sonuna kadar toplam 40 bin fidan dikilecek. Dikilen fidanların 5 yıl süreyle bakımlarını yapacağız. Bakımı kapsayan işler, otların kesilmesi, temizlenmesi, fidan teraslarının çapalanması ve yaz mevsimi boyunca periyodik olarak fidanların sulanmasıdır. Mehmet Akpınar Anaokulu ve Mehmet Akpınar Ortaokulu adına ayrılan 2 parselde bin adet sakız fidanı ve bin adet sedir fidanı dikilecek.
Ağaç ve orman sevgisinin çocuklara aşılanmasını sağlayan ve geleceğimize çok anlamlı bir armağan veren Sayın Mehmet Akpınar’a ve ağaçlandırma projelerimizi destekleyen Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.
Çeşmeli hayırsever Mehmet Akpınar’da “Mehmet Akpınar Anaokulu ve Mehmet Akpınar Ortaokulu olarak Çeşme’de her alanda birçok ilerleme kaydettik. Okullarımızı güzelleştirmek adına okulun içinde ve dışında birçok çalışmalar gerçekleştirdik. Okullarımızı daha yeşil bir ortama kavuşturmak adına bahçe düzenlemesine ayrı bir emek sarfettik. Doğaya verdiğimiz önemi bugüne kadar küçük adımlar atarak gösterdik. Bu gün ise daha büyük bir girişimle Mehmet Akpınar Anaokulu ve Mehmet Akpınar Ortaokulu’nun ismini sonsuza kadar yaşatmak için önemli bir adım atıyoruz. Çocuklara doğa sevgisini aşılamak amacıyla Ege Orman Vakfı ile “Mehmet Akpınar Anaokulu” ve “Mehmet Akpınar Ortaokulu” adına ağaçlandırma protokolü imzalıyorum. Tüm çocuklarımıza ve dünyaya hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından minik öğrencilerle birlikte protokol imzalandı.