Edip TEKİN- Faruk KAHRAMAN/BURSA, () - TÜRKİYE genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, termometrelerin güneş altında 41 dereceyi gösterdiği Bursa’da serinlemek isteyenler elbiseleriyle havuza girdi. Sıcaklıklardan hayvanlar da nasibini aldı. Atlar hortumlarla ıslatılırken, köpekler ağaç gölgesinde serinledi.
Bursa'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Gölgede hava sıcaklığı 36 dereceyi gösterirken açık havada sıcaklık 41 dereceye ulaşıyor. Sıcaklıklardan Bursa’nın en işlek caddeleri de nasibini aldı. Şehrin en kalabalık caddesi olan Cumhuriyet Caddesi neredeyse boş kalırken gezmek için çarşıya çıkan vatandaşlar ise serinlemek için çeşmelerden bol bol su içti. Bazı çocuklar ise daha kolay bir yol seçerek Ulucami önünde bulunan Orhan parkındaki süs havuza girerek serinlemenin keyfini çıkardı. Elbiseleriyle birlikte havuza giren çocuklar renkli görüntüler oluşturdu.
ATLAR HORTUMLA SERİNLETİLDİ
Hava sıcaklıkları sadece insanları değil hayvanları da olumsuz etkiledi. Merkez Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesindeki Haflinger Çiftliğindeki atlar günde 3 kere hortumlarla serinletiliyor. Serinlemek için gölgelik alanları tercih eden atlar bakıcıları aracılığıyla da soğuk suyla yıkanmanın keyfini yaşadı. Atlar yıkandıktan sonra samanların içine uzanarak rahatlamaya çalıştı. Çiftlik sahibi Ahmet Sarı, bu yıl havaların çok sıcak olduğunu ve atların bundan etkilendiğini söyledi. Sıcaktan bunalan bir köpek ise akasya ağacının gölgesinde uyumayı tercih etti. Kentin en büyük parkı Hüravendigar Parkı ise bomboş kaldı. Bunaltıcı sıcaklar sebebiyle vatandaşlar evden çıkmamayı tercih etti.

FOTOĞRAFLI