Latif SANSÜR/KUŞADASI (Aydın), () - KUŞADASI'nda 14 ülkeden sporcunun katılımıyla bu yıl ilk kez düzenlenen 'Biathle' (koşu-yüzme-koşu) - 'Triathle' (atış-yüzme-koşu) Açık Avrupa Şampiyonası heyecan yarattı. Şampiyonada günün birincisi İngiltere takımı oldu.
Kuşadası Belediyesinin desteğiyle, Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu tarafından organize edilen Biatle-Triatle Açık Avrupa Şampiyonası; bugün, Kuşadası İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı'nda başladı. 14 ülkeden 145 sporcunun katıldığı şampiyona; açılış seremonisi ardından kız ve erkeklerin takım olarak mücadele ettikleri miks bayrak yarışlarıyla başladı. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı ile Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Yaşar Akşin yarışı başlattı. Yarışların sonucunda İngiltere takımı Harriet Helman ve Jamie Robinson birincilik kürsüsüne çıktı. Macaristan'dan Lara Welkiewicz ve Tamas Tompos ikinci, Türkiye'den Bengisu Naz Öztegil ve Jan Digmir Vurdum da üçüncü oldu.
ETKİNLİK SÜRÜYOR
Şampiyona yarın  Traithle yarışları, bir sonraki gün de yine Biathle yarışmalarıyla sürecek. Şampiyonada; Almanya, Avusturya, Bulgaristan, İngiltere, İtalya, Slovakya, Kıbrıs, Macaristan, Ukrayna, Rusya, İspanya, Portakiz, Gürcistan ve Türkiye'den değişik yaş gruplarında 70'i kadın 145 sporcu mücadele ediyor.

FOTOĞRAFLI