ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nden geçtikleri sırada 3.5 ay önce sancıları artan Iraklı Amine Abdullah, erken doğumla bir kız bebek dünyaya getirdi. Sağlık durumu iyi olmayan bebek, Şırnak Devlet Hastanesi yeni doğan ünitesine sevk edildi. Abdullah çifti, ise bebeği burada bırakıp, ortadan kayboldu. Sağlığına kavuşan bebeğe, hastanedeki hemşireler 'Melek Su' ismini verdi.
Cizre İlçesi Tıp Merkezi'nde yaklaşık 3.5 ay önce erken doğum yapan Iraklı Amine Abdullah, çocuğun sağlık durumu iyi olamadığı için Şırnak Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Şırnak Devlet Hastanesi'nde bebeğin yatışını yapan Iraklı aile bebeklerini bir daha sormadı.
Şırnak Devlet Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi'nde çalışan Hemşire Sebahat Konuk, meleğe benzettikleri için ekip olarak kız bebeğe 'Melek Su' ismini verdiklerini söyledi. Melek Su bebeğe kendi çocukları gibi baktıklarını belirten Sebahat Konuk, "Melek Su Abdullah, Iraklı bir bebeğimiz. 101 gündür bizde yatıyor. Ailesi bıraktı gitti, ailesini bekliyoruz. Ailesi gelmezse, çocuk esirgeme kurumuna teslim edeceğiz. İnşallah ailesi bulunur. Ekipçe karar verdik. Bebeğimiz meleğe benzediği için ismini Melek Su koyduk. Biz büyüttük, 101 gündür biz bakıyoruz, yeni doğan ünitesinde. Bebeğimiz küçük doğdu. Erken doğum oldu. Burada biz takip ettik. Makineye bağlı kaldı bir süre, ondan sonra durumu iyi oldu. Şu an için bir sağlık sıkıntısı yok. Şuanda sadece vitaminin alıyor. Güzel besleniyor. Şirinlik yapıyor, artık konuşmak istiyor, ilgi bekliyor. Ailesi gelip alırsa çok iyi olur. Ailesine kendi imkanlarımızla ulaşamadık. Bir türlü gelmediler. İnşallah IŞİD'in bir şeyine uğramamışlardır. İnşallah iyilerdir ve gelir alırlar çocuklarını" dedi.
Melek Su bebeğin ailesinin mülteci olduğunu söyleyen hemşire Konuk, ailesinin başına bir şey gelmesinden endişe ettiğini söyledi.
Yeni Doğan Ünitesi'nde çalışan hemşire Hatice Şahin ise ailenin çocuğun tüm ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra bir daha dönmediklerini ifade ederek, "Ailesi çocuğun yatışını yaptı. Tüm ihtiyaçlarını karşıladı. Daha sonra ulaşamadık. Tekrar sormaya da gelmediler. İlgisiz bir aile gibi durmuyordu. Cizre Tıp Merkezi'nde doğum yaptı. Sevkinden sonra ilesi tüm ihtiyaçlarını karşıladı. Yatışını yaptı. Bebeğin maması olsun, bezi olsun alıp gittiler. 'Tekrar geliriz' dediler ama gelmediler" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI