Yozgat Mülteci Kampında yaşayan Afgan uyruklu Şir Muhammet isimli engelli mülteci, kamptan şehir merkezine gelmek isterken, tekerlekli sandalyesinin tekeri arızalandı. Şir Muhammet isimli mülteciye yardım eden Furkan Ekici isimli öğrenci, engelliyi şehir merkezine getirerek, tekerlekli sandalyesini yaptırmak istedi. Ancak bisiklet tamircilerinde tekerlekli sandalyeyi tamir edilecek malzeme ve arızalanan parçanın bulunmamasından dolayı mülteci ne yapacağını şaşırdı. Türkçe konuşamayan mültecinin yanında toplanan vatandaşlar, mülteciyi valilik ve belediyeye yönlendirmek istedi. Bu sırada olay yerine gelen belediye zabıta ekipleri polise haber vermesi sonucu engelli mülteci ve arızalı tekerlekli sandalye ekip aracına yüklenerek mülteci kampına götürüldü.

Derdine çara bulamayan engelli mülteci yetkililerden ve yardımseverlerden kendisine tekerlekli sandalye alınmasını istedi.

Engelli mülteciye yardım eden Furkan Ekici, mülteci engellinin tekerlekli sandalyesi arızalanmış bir şekilde yol kenarında beklerken gördüğünü belirterek, “Yardım etmek istedim, kendisini belediye otobüsüne bindirerek şehir merkezine getirdim ve tekerlekli sandalyesini tamir ettirmek için 3 bisiklet tamircisini gezdim. Hiçbirisi de yapamadı. Şimdi de polis alıp tekrar kampa götürdü” diye konuştu.