Samsun'da Bilgi Okullar'nda  düzenlenen bir dizi etkinlikle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 103. yıl dönümü etkinlikleri coşkuyla kutlandı. 3 ülkeden 153 katılımcının da eşlik ettiği kutlamada okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler birlikte 19 Mayıs heyecanını yaşarken etkinlikler büyük beğeni topladı.

"BİRLİKTE KUTLAMANIN HEYECANINI YAŞADIK"

Tören ve etkinlikler Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı Bilgi Okulları Lise Müdürü Murat Efe,  Erasmus programı kapsamında 3 ülkeden 153 katılımcıyı ağırladıklarını belirterek, "Pandemi etkisiyle devrede olamayan milli bayramlarımızı coşkulu bir şekilde kutlamaya hasret kalan bir ruh hali içerisindeydik" diyen  Bilgi Okulları Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kılıçarslan, "Okulumuz 2015’ten beri anaokulu, ilkokulu, ortaokulu, anadolu lisesi ve fen lisesi olarak hizmet vermektedir. Pandemi etkisiyle devrede olamayan milli bayramlarımızı coşkulu bir şekilde kutlamaya hasret kalan bir ruh hali içerisindeydik.  Öğrencilerimize bu duyguları aktarabilmek bizim için gerçekten çok kıymetli çok önemli. Özellikle bununla ilgili her türlü hazırlığı, çalışmayı önemsiyoruz. Öğrencilerimize 19 Mayıs, 23 Nisan’ın, 29 Ekim’in bütün milli günlerimizin coşkusunu, anlamını onların iliklerine kadar hissedecekleri bir ortam sağlamak bizlerin, büyüklerin ve özellikle eğitim kurumların bir görevi diye düşünüyorum. Tüm ekibimizle, öğretmen arkadaşlarımızla aynı duygular, hissiyatlar ile hareket ediyoruz. Özellikle 19 Mayıs kutlamalarımızda yurtdışından gelen öğrencilerimiz de vardı. Onlarla bu gün birlikle olmak kıymetli bir deneyim oldu. Yunanistan, Romanya ve İtalya’dan gelen yaklaşık 60 kişilik bir kafile vardı. 19 Mayıs coşkusuna onları da dahil etmiş olduk" dedi.  

"3 ÜLKEDEN 153N MİSARİMİZ VARDI"

19 Mayıs 1919 Gençlik ve Spor Bayramı etkinliği okulumuzda coşkulu bir şekilde kutlandı. Erasmus programı kapsamında 3 ülkeden 153 katılımcı da mevcut. Misafirlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte bando takımı eşliğinde Gençliğe Hitabe’yi okuduk. Gençliğin Ata'ya verdiği cevabı öğrencilerimizle birlikte hep beraber söyledik. Ülkemize bağlılığımızı, gençliğimizin ülkesine bağlılığını bir kez daha vurguladık. Okul bahçemizde öğrencilerimiz ile, velilerimiz ile kutladık. Ülkemizin, gençliğimizin, milletimizin Gençlik Bayramı’nı kutluyorum" dedi. 

"BUGÜNLERE KOLAY GELMEDİK"

Tarih Öğretmeni Serdar Çırak, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, şunları söyledi. "Tam bu yıllarda İsmet İnönü’ye telgraf geliyor. Yeni doğmuş 1 buçuk yaşındaki oğlunun vefat ettiğini öğreniyor.  Cepheden Malatya’ya gidebilecekken “Benim bin evladım bu vatana feda olsun” diyebilecek bir insandır. İşte bu kişilerin öncülüğünde gerçekleşmiştir. Eğer biz bugün yaşıyorsak onların feragatı, cesareti, basireti sonucu ve özellikle ulusal önder Gazi Mustafa Kemal’in öncülüğünde gerçekleşmiştir. Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın sonucundaki  'Düşmanı denize döktük' ifadesi mecaz değildir. Gerçektir. İzmir Limanı'ndaki gemilere binmek için sıraya girmişlerdir. Ama bu millet o dönemin şartları içerisinde gerekeni yapmış, yeri geldiğinde ayağındaki çarığı pişirip yemiş. Yeri gediğinde kadını ile erkeği ile cephede yan yana mücadele etmiş ve bizi bu günlere ulaştırmıştır. Özellikle siz gençlere hitap ediyorum. Cumhuriyet sizlerin omuzlarında sizlerin kalbinde sizlerin fikirlerinde yükselecek ve var olacaktır."

Umut Can EREN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.