CHP Erzurum Milletvekili adayı Avukat Gonca Aytaş, Erzurum Kalkınma Vakfı’na (ERVAK) nezaket ziyaretinde bulundu.
Milletvekili adayı Gonca Aytaş, ERVAK Başkanı Erdal Güzel’i ziyaret etti. Erzurum’un maddi ve manevi değerleri konusunda fikir alışverişi yapıldı.
Erzurum Kalkınma Başkanı Erdal Güzel, bu anlamlı ziyarete teşekkür ederek şu cümleleri kaydetti:” Bayanların önde olması bizim arzumuzdur. Bir tarafımızda kara Fatma, bir tarafımızda Nenehatun’un olduğu bu şehirde kadının fonksiyonu önemlidir Böyle kadın fonksiyonunun ön planda olduğu bu şehirde kadınlarımızı siyasette görmek bizi mutlu ediyor. Kadınlara bu konuda desteğim tamdır. Kendilerine çalışmalarında başarılar diliyorum”
Sivil toplum örgütlerinin şehrin her kesimden insana hitap ettiğini bu anlamda toplumun aynası görevini üstlenen bu kuruluşların her zaman önemli olduğunu belirten Gonca Aytaş konuşmasına şöyle devam etti:” Özellikle kadınlarımızı sosyal yaşama kazandırmak için çalışmalarım olacak. Kadınların sosyal hayatı canlandırması gerektiğini düşünüyorum. Buda biz Nenehatun torunları olarak bunu sağlayacağımıza inancım tamdır. Şehirde kadın ve erkeğe fırsat eşitliği verilmesi şarttır. Erzurum’u küçük bir Türkiye olarak düşünürsek, tarım ve ekonominin merkezi olarak neden görmek istemeyelim ki...”
CHP Erzurum Milletvekili adayı Aytaş, CHP Genel Merkezin hazırlamış olduğu “Milletçe Alkışlıyoruz” reklamındaki açık-başörtülü bayan arasındaki statü farklılığı konusundaki eleştirileri ise şöyle değerlendirdi:” Bu statü farklılığı şu an ki Türkiye’yi net bir biçimde anlatıyor. Bu keskin ayrımı rahatça her yerde görebiliriz. Bu statü farklılığı hükümetten kaynaklanıyor. Bizim yarattığımız bir ülke değil iktidarın yarattığı Türkiye. Bizim böyle bir ayrım yapmaya hakkımız yok”
Aday Gonca Aytaş, Erzurum’un ekonomik anlamda kalkınması için yaptığı araştırmalara yeni bilgiler eklemek üzere, Erzurum Kalkınma Vakfı’nın zengin kaynaklarına başvurdu. Er-Vak Başkanı Güzel, Erzurum’un ekonomik ve sosyal durumları üzerine istişare yapılan bu ziyaret sonunda, Aytaş’a hediye verip seçim çalışmalarında başarılar diledi.