Samsun'da Saathane Meydanı'nın önünün açılması amacıyla yıkılacak olan Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının yerine üç ayrı ticari yapının yapılacak olması kentin gündemi olurken, bazı vatandaşlar ise alınan karara Samsun Medya Grubu'na yaptıkları açıklama ile tepki gösterdi.

Yıkılacak binanın yerine, yeni yapı yapılmasını istemeyen bazı vatandaşlar, Saathane Meydanı'nın tarihi bir bölge olduğunu bu nedenle alanın genişletilmesi gerektiğini savundu. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının yıkılması ve yerine üç ticari yapı yapılması ile ilgili vatandaşlar şöyle konuştu:

YANLIŞ BİR ŞEY


Sezai ŞENDERE:
Saathane Meydanı'nın önünün açılması lazım. Bu yanlış bir şey. Madem yıkıyorlarsa meydanın önü açılmalı. Niye bina yapıyorlar?

MEYDANIN ÖNÜ AÇILSIN


Yalçın UYANIK:
Saathane Meydanı'nın önünün açılmasını isterim. Ticarette olsun ama, bu şekilde olmaz. Her şey ticaret demek değil. Halkın geniş alanlara ihtiyacı var. Ticari bir şeyler yapalım diyorlar, ama yaparken yıkıyorlar.

TARİHİ DOKUYA DOKUNULMAMALI


İsmail GÖKKIYAS:
Burayı yıkacaklarsa belediye binası nereye gidecek. Onun yeri belli mi? Saathane Meydanı'nın önü açılmalı, bu tarihi dokuya dokunulmadan yapılmalı.

KARARI UYGUN BULMUYORUM


Celal COŞKUN:
Binaların yapılması bence uygun değil. Buranın önünün açılması daha makbul. Her taraf bina oldu. Alınan kararı uygun bulmuyorum.

BİNA YAPILMAMALI


İslam YILMAZ:
Bence bu karar uygun değil. Saathane Meydanı'nın önünün açık olması daha doğru olur. Bu binaların yapılmasını doğru bulmuyorum.

MADEM YENİSİNİ YAPACAKLAR NEDEN YIKIYORLAR?


Kadir YILDIRIM: Madem yenisini yapacaklar, eskisini niye yıkıyorlar. Amaç Saathane Meydanı'nın önünü açmaksa, bunun yapılmaması gerekir. Saathane Meydanı'nın önü açılacaksa oraya yeni bina yapılmamalı.

BURASI TARİHİ BÖLGE


Tahsin GEVECİ: Saathane Meydanı'na bina yapılmaması lazım. Burası tarihi bölge. Burasının boş kalması lazım.

YEŞİL ALAN OLARAK KALSIN


Ethem KARPUZOĞLU: Büyükşehir binasının yıkılıp yerine bina yapılmasını yanlış buluyorum. Tarihi alanın önünde bina olmaması lazım. Yeşil alan olarak kalsın. Kararı yanlış buluyorum.

BİR SÜRÜ MASRAF YAPILACAK


Sebahattin İYİDİR: Yapılacak bu üç binaya bir sürü masraf yapılacak. Mevcut binadan çık diyen mi var. eski İlkadım binası, eski TSO binasına bir sürü masraf yapıldı. Bu paralar senden benden çıkıyor.

Zeynep BARUTCU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.