2015 sonuna kadar 5 bin çocuğa oyun programlama eğitimi vermeyi hedefleyen “Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor” projesinde gönüllü eğitmenlerin eğitimleri tamamlandığı ve eğitimlere Afyonkarahisar’dan da 2 gönüllünün katıldığı belirtildi.
İlk etapta Türkiye’nin 22 şehrinde hayata geçirilecek olan ve yılsonuna kadar 5 bin çocuğa ulaşması hedeflenen projede pilot illerden biri olan Afyonkarahisar’da görev alacak gönüllü eğitmenlerin, eğitimlerini tamamladığı aktarıldı. Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde geçtiğimiz günlerde yapılan eğitimlere katılan gönüllü eğitmenler, hem oyun tasarlayabilmek için düşünülmüş basit ve görsel bir programlama dili olan “KODU” hem de formasyon eğitimi aldıkları ifade edildi.
Eğitime, Afyonkarahisar’dan gönüllü eğitmenlik yapmak üzere Habitat tarafından davet edilen Gamze Tutan ve Behlül Beşen’de katıldı. Afyonkarahisar Yenileşimi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gamze M. Tutan eğitimin verimli geçtiğini, amaçlarının Afyonkarahisar’ın genç dimağlarını yetiştirme de katkı sunmak olduğunu dile getirerek, “Teknolojiyi tüketen toplum olmaktan, teknoloji üreten genç toplum kazandırma da bizler de üzerimize düşeni yapacağız. Bu eğitimle çocukların programlama ve analitik düşünme yeteneklerini geliştirmesinin de önünü açacağız” dedi.
Eğitime katılan Türkiye Gençlik Vakfı İl Temsilcisi Behlül Beşen ise şunları söyledi:
“Bu güzel düşünce ve eğitimden dolayı tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Teknolojiyi üretmede ülke olarak her geçen gün yükselen bir ivme izliyoruz. Bunun devamını ancak çocuklarla sağlayabilir ve arttırabiliriz.”