Diyanet-Sen Nazilli Şubesi Başkanı Mehmet Demirci, Mısır’da alınan idam cezalarına tepki olarak bir basın açıklaması yaptı.
Demirci, idam cezalarını ve darbe yönetimini lanetlerken kararları şiddetle kınadı. Demirci, "Mısır’da halkının yüzde 52 oyuyla Cumhurbaşkanı seçilen Mursi ile ilgili maalesef idam kararı vermişler. Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Bedii ve Kamadavi’nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin kurulan düzmece ve darbe mahkemelerinde sözde kararlar ile alınan idam cezalarını kınıyoruz. Ve hükümsüz sayıyoruz. Hiçbir meşruiyeti olman bir yönetimin kurguladığı bu mahkemelerin vermiş olduğu kararlar; dünyada yitik bir değer olan ‘Adalet’in ne denli ayaklar altına alındığının çarpıcı bir örneğidir. Bizler Muhammed Mursi ve İhvan kardeşleri başta olmak üzere tüm zalimlerin zulmüne maruz kalan Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırıyoruz. Onurlu direnişlerine destek olmak onların sesine ses katabilmek için vicdan sahiplerini harekete geçmeye çağırıyoruz” dedi.
Demirci, batılı devletlerin üç maymunu oynadığını söyleyerek, “Çünkü bu olay dünyanın demokrasi dersi veren ülkelerin gözleri önünde cereyan etmektedir. Bu ülkeler ve yöneticileri söz konusu Müslümanlar olunca çifte standart, haksızlık, ses çıkartmama, görmezden gelme, menfaatlerine göre hareket etme, zalimi destekleme ve suskun kalma siyasetleri izlemektedirler. İşte bu yüzden Suriye’de, Filistin’de, Myanmar’da, Pakistan’da, Afganistan’da, Çin’de, Doğu Türkistan’da ve Mısır’da Dünyanın her yerinde Müslümanlara yapılan zulümleri şiddetle kınıyor, zulümlere karşı ümmet bilincini uyandırmak, Müslümanların bir ve beraber, hak-adalet ve özgürlük içerisinde tek vücut olması için çalışacağımızın sözünü veriyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.