Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Smart Future Expo Açılışı’nda yaptığı konuşmada, ilk etabı tamamlanan Bilişim Vadisi’nde 28 firmanın yönetim kurulu tarafından onay aldığını belirtti.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Smart Future Expo Açılışı’na katıldı. Özlü burada yaptığı konuşmada, Bilişim Vadisi’nin ilk etabının tamamlandığını belirterek 28 firmanın yönetim kurulu tarafından onay aldığını söyledi. Özlü, ülke olarak inovasyon sonucunda ortaya çıkan ürünleri kullanmak değil, işin en başından itibaren geliştiren ülke olmanın hedeflendiğini belirterek, “Bunun için de her katmanda aynı anda inovasyon hamlesine başlamak durumundayız. Eğitimin ilk aşamalarından başlayarak sanayinin ihtiyaç duyduğu, insan kaynağını yetiştirmeliyiz. Türkiye’nin bu anlamda önemli adımlar attığını memnuniyetle söyleyebilirim” dedi.

“Yaklaşık 50 milyar dolar civarında bir ciro elde edilecek”

Hükümet ve bakanlık olarak çok önemsenen, Bilişim Vadisi projesinin birinci etabının tamamlandığını aktaran Özlü, “Her alanda çok değerli kazanımlar sunacaktır. Bu projeyle Türkiye dünyanın en önemli teknoloji geliştirme bölgelerinden birisine sahip olacak. Bilişim Vadisi başta bilişim teknolojileri olmak üzere elektrik, elektronik, telekomünikasyon, yazılım ve robotik gibi sektörlere ev sahipliği yapacak. Şuanda 28 firma Bilişim Vadisi yönetim kurulunun onayından geçmiş bulunuyor. Bilişim Vadisi’nin tüm etaplarının tamamlandığında 5 bin Ar-Ge ve yazılım firması bünyesinde barınacak. 100 bin nitelikli insana istihdam sağlanacak. Yaklaşık 50 milyar dolar civarında bir ciro elde edilecek” şeklinde konuştu.

Bakan Özlü, öğretim üyelerinin teknokentlerde bulunmasının da üniversite-sanayi arasındaki kopukluğu azaltacağını vurgulayarak, “Öğretim üyelerimize teknokentlerde şirket kurma imkanı da verdik. Öğretim üyelerimizin haftada bir günlerini ya da en azından ayda bir günlerini bir şirket içerisinde geçirmelerinin çok faydalı olacağına inanıyorum. Bu şekilde üniversite-sanayi kopukluğu önemli ölçüde giderilmiş olacaktır”.

Bakan Özlü daha sonra alanı gezerek projeler hakkında bilgi aldı.