ADANA, () - ÇUKUROVA Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde (ÇÜ) diş kaplamasında kullanılan yeni bir uygulama, birkaç haftalık çalışmayı birkaç saate düşürdü.
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Kliniği güncel teknolojileri kullanarak hizmet vermeyi sürdürürken, üniversitenin tabakalı diş protezi üretim teknolojisi konusunda yaptığı çalışma dünya literatürüne geçti. Diş Hekimliği Fakültesi'nde sabit protez olarak bilinen kron-köprü (kaplama) restorasyonlarında sıklıkla kullanılan metal destekli seramik restorasyonların, metal altyapısının üretiminde tabakalı üretim teknolojisinin kullanıldığı ifade edildi. Fakültenin, klinik uygulamada tamamen tabakalı üretime geçen Türkiye'deki ilk birkaç fakülteden biri olduğu bildirildi.'SÜREYİ BİRKAÇ SAATE DÜŞÜRECEK'
Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yurdanur Uçar ve ekibi tarafından araştırılan Tabakalı Üretim Teknolojisi'nin dünya literatüründe bu konuda yapılan ilk bilimsel çalışma olarak yer aldığı belirtildi.
Bunun dışında metal altyapısı olmadan sadece seramikten elde edilen kron köprülerin yapımında kullanılan kazıma yöntemi ile elde edilmiş estetik restorasyonların üretimi ise Çukurova Üniversitesi Rektörlüğünün desteği ile alınacak olan CAD/CAM cihazı sayesinde fakülte bünyesinde hastalara hizmet verecek. Geleneksel yöntemler kullanıldığında yapımı birkaç hafta süren kron-köprü protezlerinin üretim süresinin, alınacak bu yeni cihazla belirli hastalarda birkaç saat kadar kısa bir süre içerisinde tamamlanabileceği ifade edildi.  
FOTOĞRAFLI