Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmek için lastik bota binen karnı burnunda hamile 40 yaşındaki Nevruz Ali Hacı, sancılanınca hastaneye kaldırıldı. Dünyaya gelen sağlıklı erkek bebeğe Ahmet Tayyip Çavuş ismi verildi.
Bodrum'un Bitez Mahallesi'ndeki Kabakum Mevkii'nden, geçen cuma günü saat 03.00'te, yasa dışı yollarla Yunan adası İstanköy'e gitmek üzere son hazırlıklarını yapan grup içinden beş çocuk annesi 9 aylık hamile Nevruz Ali Hacı, sancılandı. Kocası Kasem Ali Hacı (45) ve çocuklarıyla henüz bindiği bottan inen kadın, ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 2 kilo 100 gram ağırlığında sağlıklı bir bebek dünyaya getiren Suriyeli anne, bebeğine Ahmet Tayyip Çavuş adını verdi.
BAKIM MASRAFLARI BAŞKANDAN
CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, aileyi hastanede ziyaret ederek bebeğin tüm bakım masraflarını üstlendi. Ardından bebek ve aile, bugün Kocadon'un desteğiyle bir otele yerleştirildi. Başkan Kocadon, yeni doğan bebeğin sokaklarda yaşamaması için ailenin temel ihtiyaçlarını karşılanması amacıyla Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkililerine talimat verdi. Otele yerleştirilen anne ve bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Başkan Kocadon, "Turizmin başkenti güzel ilçemiz tahminlerimizin çok üzerinde akın eden mültecilere yönelik elinden gelen tüm yardımı ve gayreti göstermektedir. Bir insanlık dramının içerisinde insan olarak ülke farkı gözetmeksizin tüm insanı yardımı yapmayı gücümüz yettiğince sürdüreceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI