Mehmet İNAN/BURSA, () - BURSA'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ak Parti Bursa İl Başkanlığı, bisikletli Cumhuriyet korteji düzenledi. 
Merkez Osmangazi İlçesi'ndeki Fomara Meydanı'nda başlayan ve Merinos'ta sona eren bisikletli korteje Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Recep Altepe, Ak Parti Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç ve Hakan Çavuşoğlu, Ak Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile vatandaşlar katıldı. Etkinlikle ilgili açıklama yapan Ak Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Türkiye'nin huzur ve güveninin Cumhuriyet sayesinde sağladığını söyledi. Millet olarak Cumhuriyet'in değerinin çok iyi bilinmesi gerektiğini belirten Torun, "Cumhuriyetin kuruluşunda emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, canlarını bu uğurda fedakarca veren şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. İnşallah nice cumhuriyet bayramlarını birlikte kutlayacağız" dedi.
Bisikletli Cumhuriyet kortejine katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, "İstiyoruz ki Cumhuriyet Bayramımız gerçek anlamda bayram gibi kutlansın. Bu bayramı bir şenlik havasında toplumun tüm katmanlarıyla birlikte yaşayalım. Cumhuriyetin ilk yıllarında olduğu gibi o coşkuyu aynı şekilde tüm sokaklarımızda, çarşılarımızda, caddelerimizde yaşayalım. Devletimize sahip çıkmamız gerekiyor, bayrağımıza sahip çıkmamız gerekiyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI