TİYATRO, sinema ve dizi sanatçısı Nilgün Belgün, Atatürkçü bir ailenin kızı olduğunu, Türk kadınlarının dizilerle şarkılarla uyutularak düşünmesinin önüne geçilmesinin amaçlandığını söyledi. CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil ise, toplum gibi kadınların da bölünmek istendiğini anlatırken, "Biz anayız, gözümüzden yaş aynı renk akar. Bizi ayıramazsınız” dedi.
Avcılar’da CHP’li kadınların katıldığı kahvaltıya milletvekili Bihlun Tamaylıgil, İlçe Başkanı Yüksel Can, İl ve İlçe Kadın Kolları yöneticilerin yanı sıra sanatçı Nilgün Belgün de katıldı. Toplantıya ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Handan Toprak, Türk kadınına birçok Avrupa ülkesinden önce Mustafa Kemal Atatürk’ün seçme ve seçilme hakkı verdiğini, Türk milletine kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ve CHP’yi emanet ettiğini söyledi.
“GÖZYAŞIMIZ AYNI RENK AKAR”
Toplantıda konuşan milletvekili Bihlun Tamaylıgil, Türkiye’de son dönemde peş peşe terör olayları meydana geldiğini, Ankara'da 102 kişinin terör saldırısında yaşamlarını yitirdiğini,  kınalı kuzu olarak vatan görevine gönderilen askerlerin cenazelerinin gönderildiğini anlatırken, ırk, renk, dil, din ve kültürüne bakılarak toplumun bölünmeye çalışıldığını söyledi. Buna karşı çıktıklarını ve kimsenin bu ayrımcı politikaya kanmaması gerektiğini anlatan Tamaylıgil, “Biz anayız bizim gözümüzden yaş aynı renk akar. Bizi bizden ayıramazsınız” dedi.
“KADINLARIMIZ ŞARKI VE DİZİLERLE UYUTULMAK İSTENİYOR”
Konuşma yapması için davet edilen sanatçı Nilgün Belgün, Atatürkçü bir ailenin kızı olduğunu, ailesindeki bütün kadınların CHP’li olduğunu ve buradaki kadınlara destek vermeye geldiğini söyledi. Belgün, şöyle dedi:
“Kadınlar benim için çok önemli. Bir ülkede kültürü kadınlar belirliyor. Bilinçli kadınlar olmamız için Ortadoğu’dan uzak; Batı’ya yakın olmamız gerekiyor. Bu ülkede huzur içinde sanata, insana değer veren bir yönetim içinde yaşamak istiyorum. Sanata değer veren ülke huzur içerisinde olur. Türkiye’de maalesef son dönemde sanata, sanatçıya özellikle tiyatroya ilgi azaldı. Oysa, tiyatro insanı düşündürerek eğlendiren bir sanattır. Bu ülkede kimsenin düşünmesi, düşündürülmesi istenmiyor. Çünkü düşündürüldüğünüz zaman doğruyu buluyorsunuz. Özellikle kadınlarımız şarkılarla dizilerle uyutulmak isteniyor. Kadınlar olarak CHP’ye oy vermemiz gerek. Meclis’te daha iyi yer olması için buradayım. Hepimiz cumhuriyet, Atatürk yolunda ilerleyelim, bundan şaşmayalım.”
Sanatçı Nilgün Belgün, konuşmadan sonra Belediye Başkanı Handan Toprak’ın ilçede konservatuar kurduğunu öğrenince çok mutlu olduğunu, bu çalışmaya destek vermek istediğini söyledi.

FOTOĞRAFLI