Sivasspor, Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında sahasında konuk ettiği Kardemir Karabükspor’u 2-0 mağlup ederek 6 hafta aradan sonra galibiyetle tanıştı.
Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, kazandıkları için mutlu olduklarını ve futbolcuların sergilediği mücadeleyi beğendiğini söyledi. Yalçın, “Öncelikle bizim için çok zor bir oyun olacağının farkındaydık. Çünkü gerek pozisyonumuz gereği, gerekse çok ciddi sakat ve cezalı oyuncularımızın yokluğu doğal olarak sıkıntıya sokuyor. Seçenek üretmekte zorlanıyoruz ancak bugün oynayan oyuncu grubuma çok teşekkür ediyorum. Gerçekten inanılmaz bir mücadele gösterdiler. İnanılmaz bir arzu ve istekle oynadılar saha o bizi çok motive etti kenarda biz de motive olduk. Seyrederken oyuncuların isteklerinden ve arzularından dolayı kazandığımız için çok mutluyuz. Taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz, bizi yalnız bırakmadılar. Oyuncularım çok güzel bir galibiyet aldı artık ligin ikinci yarısına bakacağız. Daha iyi hazırlanmamız lazım. Çok zor bir ikinci yarı bizi bekliyor” dedi.
"İKİ ÜÇ OYUNCU TAKVİYE YAPABİLİRİZ"
Takıma takviye yapılacağını belirten Yalçın, iyi oyunculardan kurulu bir takım olduklarını ifade ederek, “Yarın bir toplantı yapacağız oyuncu gidişi ile gelişi ile ilgili bir, iki oyuncuda sıkıntı yaşıyoruz. Ancak mutlaka sakat ve cezalı oyuncularımızın dönüşü ile zaten fena bir kadromuz yok. İki, üç oyuncu ile takviye edebilirsek bazı bölgelerde alternatif bulamıyoruz. Bizim için oynayan oyuncuların yanında kulübede oturan oyuncular da çok önemli. Çünkü onların oyun içerisinde çok katkısı oluyor. Sakat ve cezalı oyuncularımız iyileştiği zaman iki, üç oyuncu da kattığımız zaman alternatifli bir kadro olacak elimizde. O zaman çok daha konsantre olacağımız, çok iyi seçenek dolu bir kadro olacak elimizde. Şu anda kısıtlı bir kadro ile mücadele ediyoruz. Karşılaşmada iyi mücadele ettik, iyi pozisyon aldık rakibe karşı Karabük takımı güçlü bir ekip, onlara da bundan sonra başarılar diliyorum”şeklinde konuştu.
Maçları kazanan mücadele edenlerin futbolcular olduğunu söyleyen Yalçın, sözlerine şöyle devam etti:
“Oynayan biz değiliz, biz sadece yardım ediyoruz. Kenardan çok fazla yaptığımız bir şey yok. Bütün mücadeleyi oyuncu grubu gösteriyor. Maçı kazanan oyuncularım, ben kazanmıyorum. O yüzden bütün taraftarın oyunculara destek olması lazım. Çünkü onların bu desteğe çok ihtiyacı var. İkinci yarı daha çok taraftar desteğini ihtiyacımız olacak. Benim taraftardan tek isteğim maça gelmeleri ve takımımızı desteklemeleri.”
KARDEMİR KARABÜKSPOR CEPHESİ
Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ise Sivasspor’un oyunu kontrol altına alıp baskılı oynadığını ifade ederek, “Oyunun 85. dakikasına kadar oyunu biz kontrol ettik. İkinci devre özellikle duran toplardan birçok pozisyona girdik. Daha sonra oyunu kontrol altına almaya çalışırken ikinci golü yedik. Bizim için olağanüstü bir sezon geçti. Gemiyi bir şekilde bu limana yanaştırdık. Ama karşılaştığımız dalga ve fırtınalarda çok da baş ettiğimizi söylemek doğru olmaz. Sivasspor’u tebrik ediyorum bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.
Kafkas, hakemlerle ilgili konuşmanın doğru olmadığını sözlerine ekledi.