Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın eşi Kevser Çakacak, merkez Akdeniz ilçesinde yaşayan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından desteklenen kadınlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.
Kevser Çakacak, kendi himayesinde İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından yürütülen “Kentsel Yaşam Destek Merkezi” projesi kapsamında, SYDV’den destek alan kadınlarla buluştu. Çamlıbel Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen toplantıya, Mersin’deki mülki idare amirlerinin eşleri de katıldı. Kadınların ve genç kızların, kamusal hizmetlere rahat erişebilmeleri, devletin imkanlarından azami derecede faydalanarak sorunlarının çözüme ulaştırılmasının amaçlandığı proje çerçevesinde kadınlarla bir araya gelen Çakacak, kadınlarla uzun süre sohbet ederek, sorunlarını dinledi.
Çakacak, burada yaptığı konuşmada, “Kadınlarımızla bir arada olmak, ortak sıkıntılarımızı dile getirerek çözümlemeye çalışmak ve çözüm arayışında bizatihi yer almak benim için en büyük ayrıcalıktır. Çoğunlukla hayatın yükünü tek başına omuzlamak zorunda kalan, toplumun ve ailenin temel direği olan kadınlarımızın yükünü azaltmak, sorunlarına çözüm bulmak, toplumda yer edinmelerini ve söz sahibi olmalarını sağlamak, iş hayatına atılarak hem ailesine katkı sunan hem de topluma yararlı bireyler haline gelmesine katkı sağlamak en öncelikli görevlerimizdendir. Bu ve benzer projeleri desteklemeye ve içerisinde olmaya devam edeceğim. Sizlerle sık sık bir araya gelerek bu buluşmaları tekrarlayacağız. Sorunlarımızı birebir konuşup çözüme kavuşturacağız. Çünkü dertler paylaştıkça azalır, sorunlar çözüme ulaşır” dedi.
Kadınların taleplerini de dinleyen Çakacak, kadınlara hediyeler de verdi.