HAKKARİ'nin Dağlıca bölgesinde 16 askerin şehit edildiği terör saldırısı İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, yaklaşık 1000 kişinin katıldığı yürüyüş ile protesto edildi.
CHP Ödemiş İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen 'Teröre Lanet' yürüyüşü için bugün saat 18.00 sıralarında, Ödemiş Salı Pazarı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan grup, yol boyunca 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atarak Hükümet Konağı'na kadar yürüdü. Gruba, yol boyunca bazı kişiler de evlerinin balkon ve pencerelerinden Türk bayrağı sallayıp, alkışlarla destek verdi. Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'nda şehitler için saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. CHP Ödemiş İlçe Sekreteri Hüseyin Kurt, okuduğu basın açıklamasında ülkenin zor günlerden geçtiğini belirterek şöyle dedi:
"Kan ve gözyaşı sel olup, akıyor. hergün alınan şehit haberleri, toplumu derinden sarsıyor. Emperyalizm, bölgemizde üçüncü paylaşım savaşı veriyor. Akan kandan siyasi rant sağlanmaktan çekinilmiyor. Herbiri müttefikimiz olan batılı emperyalist ülkelerin maşa olarak kullandığı taşeron terör örgütü PKK'nın son Dağlıca saldırısı yürekleri dağladı. Öfkemiz sel oldu, büyüdü. Fakat öfke ile hareket etmek yerine sağ duyulu ve akılcı davranıp, terörü yenmek ve toplumuzu bölüp, bizi birbirimize düşürmelerine engel olacak her türlü politikayı üretmek zorundayız. Terörü lanetlerken şehitlerimizi tanrıdan rahmet, yaralılarımız şifalar, içi yanan ailelerimize ve ulusumuza başsağlığı diliyoruz."

FOTOĞRAFLI