BODRUM'da yalnız yaşayan 76 yaşındaki İran asıllı İngiliz mimar Darius Geransar, villasında ölü bulundu. Kalp krizinden 4 gün önce öldüğü sanılan Geransar'ın köpeği Fiona'nın cesedin başından ayrılmadığı görüldü.
Eş ve kızının 6 yıl önce İngiltere'de trafik kazasında ölmeleri ardından Yalıkavak Mahallesi'ndeki villasında köpeği Fiona ile yaşamaya başlayan mimar Darius Geransar'ın 4 gündür dışarı çıkmamasından şüphelenen komşuları, bu sabah durumu polise bildirdi. Polis, komşularıyla birlikte girdiği evde Geransar'ı salondaki koltuğun üzerinde ölü buldu.
KÖPEĞİ BAŞUCUNDA BEKLEDİ
Kalp krizinden 4 gün önce öldüğü sanılan Geransar'ın 6 yaşındaki köpeği 'Fiona'nın da başucunda bekelediği görüldü. Geransar'ın ölümü komşularını üzdü.
Cenazesi önce Bodrum Devlet Hastanesi Morgu'na ardından da otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan Geransar'ın yakın arkadaşlarından ABD'li modacı Rose Mary Taramantono, "Geransar çok iyi kalpli, insanlara, eğitime, sağlığa yardım eden biriydi. Eşi ve kızını kazada kaybettikten sonra köpeği ile kabuğuna çekilmiş, dört yıl önce de yaşadığı villayı da Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlamıştı. Ölümü bizi çok üzdü" dedi.
Geransar'ın vasiyeti üzerine yarın öğle saatlerinde Yalıkavak Mahallesi'ndeki Sandıma Mezarlığı'nda toprağa verileceği ve cenazeye köpeği Fiona'nın da getirileceği bildirildi. Cenaze için Gerensar'ın İngiltere'den gelecek ağabeyi Alli Geransar'ın beklendiği belirtildi.

FOTOĞRAFLI