ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Valiliği tarafından "uyuşturucu ile mücadele" konulu toplantı düzenlendi.

Çınar, öğretmen evinde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, uyuşturucu kullanımında hedef kitlenin 18 yaş altı çocuklar olduğunu belirterek, "Bir aile için en büyük facia diyebileceğimiz durum çocukların uyuşturucu bağımlılıklarının olmasıdır." dedi.

Çınar, "Gençliğin o heyecan, her türlü kötülüğe sapma hissi bütün bunları düşündüğünüz zaman hedef kitle 18 yaş altı çocuklar. Bulgulara göre uyuşturucu bağımlısı olan ve hedefte olan kitle yüzde 60'lık oran ile 17 yaş ve altı çocuklar. Bu çok tehlikeli bir şey. Türkiye özellikle bu yıl uyuşturucuyla misli ile artan bir mücadele veriyor. Burada emniyet ve jandarmaya büyük iş düşüyor. Jandarma ekiplerimiz kırsalda her gün ya kilo ile ya da gram ile esrar yakalıyor. Emniyet ekiplerimiz ise merkezde daha çok kimyasal uyuşturucu ile bunu kullanan ve satanları yakalıyorlar."

Çınar, bu konuda çok ciddi ve etkin bir mücadelenin olduğunu ifade ederek, uyuşturucu üreten, satan ve kullanan herkesin tehlikeli olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıya Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'ın yanı sıra Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, Zonguldak İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, okul müdürleri, öğretmenler ve muhtarlar katıldı.