Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında kırsal kesimde yaşayan vatandaşları ziyaret etti.

Eski Mezitli ve Esenbağlar mahallelerinde gerçekleşen ziyarete, Başkan Tarhan ve eşi Sembol Tarhan’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri, bir grup CHP’li de katıldı. Etkinlikte ziyaret edilen evlerdeki yaşlılara, şal, seccade, tespih ve şapka hediye edildi. “Sevmek, sevilmek her yaşta ihtiyaçtır” sloganıyla hayata geçirilen ve düzenli olarak gerçekleştirilecek olan etkinlikte Mezitli Belediyesi Yaşlı Bakım Merkezi sağlık ekibi de hazır bulundu. Sağlık ekibi, yaşlı vatandaşların, tansiyon ve şeker kontrollerini gerçekleştirdi. Yaşlılarla sohbet eden heyet, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitler için dua okudu.Her zaman yanlarında gördükleri Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın Yaşlılar Haftası dolayısıyla yaptığı sürpriz ziyaretten çok etkilendiklerini ifade eden vatandaşlar, “Başkanımız, eşini de yanına alarak gençlerle bizi ziyaret etti. Hediyeler getirdi. Sohbet ettik. Şehitlerimiz için dualar ettik. Sağlık kontrolü gerçekleştirildi. Her şeyi düşünmüşler. Çok güzel bir ortam oluştu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.

Mezitli’de her yaştan insanın kaliteli yaş alması için çaba sarf ettiklerini dile getiren Başkan Tarhan ise “Mezitlimizin her noktasında yaşayan vatandaşlarımızı sosyal yaşama katmak istiyoruz. Biz tüm vatandaşlarımızın yaşı ne olursa olsun aktif yaş almasını istiyoruz. Mezitli’yi sağlıklı bir kent yapamazsak, insanlar mutlu ve özgür olmazsa yaptığımız hiçbir şeylerin anlamı yok” diye konuştu.