Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Diyarbakır milletvekili aday adayı Şengül Başpınar, toplumun bütün kesimlerini etkileyen önemli sorunların çözümüne katkı sunmak istediğini söyledi.
Diyarbakırlı iş kadını Şengül Başpınar, 16 yıllık iş hayatındaki tecrübe ile Diyarbakır’daki sorunları çözmek için milletvekili aday adayı olduğunu kaydetti. Başpınar, tecrübesiyle Diyarbakır’daki sorunlara çözüm bulabileceğine inandığını söyledi. Başpınar, “Diyarbakırlı bir iş kadını ve bu kentin sorunlarını bilen biri olarak 16 yıllık tecrübemle ilimizin sorunlarına çözüm bulacağıma inanıyorum. Diğer yandan toplumun bütün kesimlerini etkileyen önemli sorunların çözümüne katkı sunmak istiyorum. Kadının toplum ve siyaset içindeki yapıcı etkisinin önemine inanan biri olarak siyasete atılıyorum. Amaçlarımdan biri de kadının siyaset alanı içindeki gücüne katkı sunmak ve kadınların politikadaki etkisini arttırmaktır” dedi.
ŞENGÜL BAŞPINAR KİMDİR?
Diyarbakırlı evli ve üç çocuk annesi olan Şengül Başpınar, bir süre branş öğretmeni olarak çalıştıktan sonra eşi ile birlikte ticarete atıldı. Sağlık sektörü alanında faaliyet gösteren Marmed Medikal Limited şirketinin genel müdürü ve finansal yönetim sorumluluğu yaptı. Başta İspanya ve Belçika gibi Avrupa ülkelerinden tıbbı malzeme ve tıbbı cihaz ithal etti. Diyarbakır ve Türkiye genelinde faaliyet gösteren birçok sivil toplum örgütünde görev yaptı. Halen TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi, DİKAD yönetim kurulu üyesi ve TÜMSİAD üyesidir.