Tekirdağ’da sıcakların 31 derece olması ve nem oranının yüzde 80’e kadar hissedilmesine rağmen, dönerciler aşırı sıcaklara karşı ekmek mücadelesi veriyor.
Tekirdağ’da sıcak havalarda dışarı çıkmanın bile zor olduğu günlerde çalışan dönerciler, sıcakta dönerin karşısında çalışıyor. Sıcak havada ateşte döner pişiren döner ustaları, sıcaklarda zor şartlar altında ekmek mücadelesi vermeye devam ediyor. Müşterilerine iyi hizmet sunmak için aşırı sıcakta döner satan döner ustası Ahmet Karateke, sıcaklarda ekmeğini kazanmaya çalıştığını ifade etti.
Tekirdağ’ın Süleymanpaşa İlçesi Köprübaşında dönercilik yapan döner ustası Ahmet Karateke, bu işi yaklaşık 20 senedir yaptığını bu tür sıcaklara alıştığını ifade etti. Normal günde 500 kişiden fazla kişinin döner yemeye geldiğini belirten Karateke, sıcaklıkların aşırı derecede yüksek olması sebebiyle gelenlerin sayısının 300’e düştüğünü söyledi. Karateke, işini severek yaptığını belirterek, “Sıcaklıklar şu anda 31 derece tahmin ediyorum nem oranı da yüzde 80 kadar vardır. Alnımızın teri ile kazanıyoruz. Sıcaklara rağmen kazandığımız paradan da mutluyuz. İnsanları daima çalışmaya davet ediyoruz. Gezmeye yatmaya değil. Bize gelen ortalama müşteri sayısı 500 kişiyi geçiyor. Ama bu sıcaklarda normalde 500 olan ortalama 300’e kadar düştü. Bu işi 20 senedir yapıyorum keyif alarak yapıyorum. Bu son zamanlar aşırı sıcaklar bizim canımıza tak etti. Yani artık dayanamayacak bir durumdayız. Ama işimiz ekmeğimiz yapmak zorundayız. Başka alternatifimiz yok zaten piyasada da iş kıtlığı olduğunu için bu işi yapmak zorundayız. Ama keyiflen yapıyoruz. Döner yemeğe millet geliyor. Çok fazla rağbet var ancak millet pek dışarı çıkmak istemiyor” dedi.