Salih GÜNER/KIRŞEHİR, () - KIRŞEHİR'de düzenlenen terörü protesto olaylarında 4 işyerinin yakılması üzerine odalardan ortak açıklama geldi. Açıklamada, ''Bu çirkin saldırıları yapanlar, işyerleri yakılan esnaflarımızın da belirttiği gibi asla Kırşehirli değildir. 1000 yıllık kardeşliğimizi bozmak, PKK terör örgütünden başka kimsenin işine yaramayacaktır. Yüzyıllardır derin bir sevgi ve muhabbetle yaşadığımız bu kardeşliğimizi bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğinin bilinmesini istiyoruz'' denildi.
Terör protestoları sırasında çıkan olaylarla ilgili olarak Kırşehir'deki meslek odalarının ortak açıklamada, ''Ülkemizin içinden geçtiği bu hassas günlerde, ne yazık ki her gün gelen şehit haberleri yüreğimizi dağlamakta, ülkesi için, namusu için, gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimiz, bizleri dayanılmaz bir acıya boğmaktadır'' denildikten sonra, şu ifadelere yer verildi:
"Bu vatanın birliği ve bütünlüğü için görev yaparken, hain emellerle hedef alınan güvenlik güçlerimize sahip çıkmak, bu acıyı paylaşmak, bu ülkenin her vatandaşının asli görevidir. Bu amaçlarla, Kırşehirli hemşerilerimiz de, terörü lanetlemek ve kahraman şehitlerimize sahip çıkmak için tepkisini sokakta göstermek istemiştir. Ancak nereden geldiği, kim olduğu belli olmayan birtakım karanlık güçler tarafından olaylar akıl almaz bir boyuta gelmiş, Odalarımıza kayıtlı bazı esnaflarımızın işyerleri yakılıp, yıkılmıştır. Kırşehir, yüzyıllardır etnik ayrışmanın yaşanmadığı, herkesin birbirine hoşgörü ve saygı duyduğu, ortak sevinçler de birlikte sevinip, ortak acılar da birlikte üzüldüğü, sevgi ve kardeşlik ikliminin her zaman hakim olduğu bir şehirdir. Bu çirkin saldırıları yapanlar, işyerleri yakılan esnaflarımızın da belirttiği gibi asla Kırşehirli değildir. Bir takım karanlık güçler, adeta 1980 öncesinde yaşanılan ayrıştırma senaryolarını bu sefer de ilimizde ortaya koymuş, et ve tırnak gibi yaşayan halkımız ayrıştırılmaya çalışılarak, kardeşliğimiz hedef alınmak istenmiştir. Bu provokasyonlar, bu ülkenin birliğine ve bütünlüğüne zarar vermek isteyen hainlerden başka kimsenin işine yaramayacaktır. Bin yıllık kardeşliğimizi bozmak, PKK terör örgütünden başka kimsenin işine yaramayacaktır. Tüm Dünya tarafından sevgi, barış ve kardeşlik şehri olarak anılan ilimizde bu tür manzaraları yaşamak hepimizi derin bir üzüntüye boğmuştur. Bizim yüzyıllardır derin bir sevgi ve muhabbetle yaşadığımız bu kardeşliğimizi bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğinin bilinmesini istiyoruz. Güvenlik güçlerimizden; bu çirkin olaylara karışıp, esnafımızın iş yerlerine zarar veren, kardeşliğimize el uzatan bu kendini bilmezlerin tespit edilip, yargı önüne çıkarılmasını, bu karanlık olayların bir an önce aydınlatılmasını talep ediyoruz."
Kırşehir'deki meslek odaları, halkın da hainlerin işine gelecek provakasyonlardan uzak durmalarını, kardeşlik iklimini bozmak isteyenlere karşı her zaman teyakkuz halinde olmalarını istedi.