Arif ARSLAN/ BATMAN, () - ANKARA'daki patlamada yaşamını yitiren 4 çocuk annesi, HDP İstanbul Üsküdar İlçe Eş Başkanı Aycan Kaya, memleketi Batman'da toprağa verildi. Kürtçe ağıtların yakıldığı cenaze töreninde konuşan baba Süleyman Ergin, "Kızım barış için Ankara'ya gitmişti, dağa çıkmadı ki" dedi.
HDP Üsküdar İlçe Eş Başkanı 4 çocuk annesi 42 yaşındaki Aycan Kaya, memleketi Batman'da İkiztepe Mezarlığı'nda toprağa verildi. Kızı Aycan Kaya'yı, Ankara'daki barış mitinginde kaybeden gözü yaşlı baba 66 yaşındaki Süleyman Ergin ve annesi Asiye, cenaze töreninde ayakta durmakta zorlandı. İkiztepe Mezarlığı'ndaki cenaze törenine HDP Batman İl Eşbaşkanı Abdulbari Karaağaç ve kalabalık bir partili grubu katıldı. Kadınların omuzunda taşıdığı Kaya'nın cenazesi, toprağa verilirken, baba Süleyman Ergin, kızının 25 yıldan beri İstanbul'da yaşadığını belirterek, "Kızım Aycan, damadım Hakim Kaya ile 25 yıldır İstanbul'da yaşıyordu. Tek amaçları vardı, ailelerinin geçimlerini sağlamak ve bu ülkenin özlem duyduğu barışı gerçekleştirmekti. Her şeyden önce kızım dağa çıkmamıştı. Barış istemek için Ankara'daydı. Bir süredir de İstanbul Üsküdar'da HDP İlçe Eş Başkanlık görevini yürütüyordu. Tek isteği vardı; o da bu ülkede barışın gerçekleşmesiydi. Biz barış istiyoruz, ama birileri bu yolu engelliyor. Çocuklarımız yetim kalıyor. 4 torunum yetim kaldı. Barış isteyenlerin günahı ne?" diye konuştu.
Kalabalık bir grubun zılgıt, alkış ve Kürtçe yakılan ağıtlar eşliğinde toprağa verdiği Kaya'nın 10 metre ilerisinde yine aynı patlamada yaşamını yitiren Barış annesi 65 yaşındaki Batmanlı Meryem Bulut için de mezar açıldı.

FOTOĞRAFLI