DÜZCE ( AA ) – Akçakoca ilçesinde turizm toplantısı yapıldı. 

Belediye Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda ilçenin turizm faaliyetleri, turizm sorunları ve bu sorunların çözümlerine yönelik değerlendirmeler görüşüldü. 

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, yaptığı konuşmada her yeni oluşumun başlangıcında bazı sancıların olabileceğini belirterek "Belediye olarak her türlü katkıyı vermeyi taahhüt ediyoruz. Başlangıçta bazı sıkıntılar olabilir. Ancak siz işletme sahiplerinin sahiplenmesi ve gayretli çalışmalarıyla bunu aşarız. Turizmde marka olmuş Safranbolu’dan, Amasra’dan, Beypazarı’ndan benzer yerlerden eksiğimiz yok fazlamız var. İyi organize olamamışız. Geç kalınmış bir çalışma olarak görüyorum. Özverili bir çalışma ile kısa sürede istenilen noktaya geleceğimiz umuyorum" şeklinde konuştu. 

Düzce Üniversitesi Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu (ATİOY) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Arif Güngör, turizm faaliyetleri konusunda yaptığı sunumda Turizm Planlama ve Koordinasyon Kurulu'nun oluşturulmasının gerekli olduğunu öne sürdü. 

Toplantıya, Akçakoca Ticaret Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mehmet Pazvant'ın yanı sıra turizm işletme sahipleri, sivil toplum kuruluşları üyeleri ile turizm yatırımcıları katıldı.