Samsun’da sokağın nabzını tutan Samsun Canlı Haber TV ve Samsun Gazetesi ekipleri, vatandaşlara “Size göre, Samsun’da otopark sorunu var mı?” diye sordu. Şehirde insandan çok arabaların olduğunu söyleyen Samsunlular, “Hat safhada bir park sorunu var. Bunun kökten çözümü yeniden yapılaşma olur. Ya da katlı otoparklarla ve yer altı otoparklarıyla sorun çözülebilir” dedi. 

İşte Samsunlulardan otopark sorunlarıyla alakalı görüşler:

İNSANDAN ÇOK ARABA VAR 
Mert TEKİN: Samsun’da park sorunu var. İnsandan çok araba olduğunu düşünüyorum. Her yer arabayla doldu ve park etmek için Samsun’un her yerini gezmek zorunda kalıyoruz. Özellikle bulvarda bu sorunu daha çok yaşıyoruz. Bu yüzden yanlış park sorunları yaşanabiliyor. Trafik polislerinin denetlemeyi sıklaştırmaları daha iyi olur. 

ÇÖZÜM VAR AMA YAPILMIYOR 
Fahri ÇAMUR: Hat safhada bir park sorun var. Tabi ki çözülebilecek bir durum ama sözümüz geçmiyor. Lise caddesinden eski Gima’ya kadar, tek yönlü araç park yeri yapılabilir. Kendim trafik kazaları hasar danışmanlığı yapıyorum. O yüzden bu konu bana çok yakın bir konudur. Çözüm var ama yapılmıyor.

YENİDEN YAPILAŞMA OLMALI 
Mustafa KASAP: Eski yapılaşmadan kaynaklı Samsun’un otopark sorunu büyük bir sorun haline geldi. O yüzden şehir içinde yaşam zorlaşıyor. Kentsel dönüşümle yeniden yapılaşma olursa belki otoparklar da olabilir.
 
BÜYÜK VE KATLI OTOPARK 
Mümin ARSLAN: Yeterince otopark olmadığı için maalesef park sorunumuz oluyor. Bu sorun müsait yerleri katlı otopark haline getirmekle çözülür diye düşünüyorum. Büyük otoparklarımız ya da katlı otoparklarımız olmalı. 

KAPIMI BOŞ BULAMIYORUM 
Mehmet KURU: Samsun’da otopark sorunumuz var. En çok şehir merkezinde bu sorunu yaşıyoruz. Özellikle sokak aralarına park edilen araçlar sıkıntı yaşatıyor. Kendi evimizin önünde kapımı boş bulamıyorum. Eve giriş çıkışımız bile zorlaşıyor.

BİTMEYEN BİR SORUN
İrfan BAYRAKTAR: Bitmeyen bir sorun olarak baktığımızda görebiliyoruz. Samsun’un her yerinde araç park sorunu yaşıyoruz. Ben buna bir çözüm bulabileceklerini zannetmiyorum. Tabi çözüm bulunursa seviniriz. 

ESKİ BİNALARIN YERİNE OTOPARK 
Halil UZUNHASANOĞLU: Şehir merkezinde bu sorunu maalesef yaşıyoruz. Eski binaları yıkıp yerine faydalı bir şeyler yapılmalı. Eski binaların yerine katlı otoparklar yapılmalı. İlkadım ’da bu sorunun daha fazla olduğunu düşünüyorum. 
  
BOŞ ARAZİLER DEĞERLENDİRİLEBİLİR 
Habip GÖKTAŞ: Şehir merkezinde ve ara sokaklarında park sorunumuzun olduğu doğrudur. Nasıl çözüleceğini bilmiyorum ama muhtemelen boş araziler değerlendirilir. Bu sorunu ve çözümü Belediyeler daha iyi bilir. 

KALDIRIMLARI KÜÇÜLTEBİLİRLER 
Mevlüt YILMAZ: Merkez yerinde park çok sorunu oluyor. Mesela burada ikamet edenler ve iş yeri olanlar araçlarını park edebilmek için sıkıntı çekiyor. Yol kenarlarında ki kaldırımları küçültebilirler. Ayrıca park ücreti bana göre saçma oldu. Yol kenarlarında ücret almamalılar. 

ÇİFTLİĞE YER ALTI OTOPARKI
Mertcan SAFKAN: Koskoca Samsun’da sadece 1 tane katlı otopark olduğunu biliyorum. O yüzden bu bizim büyük sorunumuzdur. Otoparkların daha fazla olması gerekiyor. Katlı ya da yer altı otoparkı olabilir. Mesela çiftlik caddesinin altı tamamen otopark olabilir. Bir evde kişi sayısına göre araba sayısı oluyor artık. 

BİNALAR OTOPARKI DÜŞÜNEREK YAPILMALI 
Alper AY: Genellikle eski yerleşim yerlerinde otopark sorunu daha fazla oluyor. Mesela 56’lar ve meydan tarafları kalabalık oluyor. Bundan sonra yapılacak olan binaların otopark durumunu düşünerek yapılması gerekiyor. 

Haber: Hande ONAT – Pınar UZUN- Uğur BIYIK