Silifke 1. Ağır Ceza Mahkemesi ve Komisyon Başkanı Saim Nergiz, “Baktığımız davalara hiçbir zaman bir dosya olarak değil, dosyanın içindeki yaşamlar olarak baktım” dedi.
Tayini Şanlıurfa’ya çıkan Silifke 1. Ağır Ceza Mahkemesi ve Komisyon Başkanı Saim Nergiz için Silifke Adliyesi’nde görevli hakim ve savcılar veda yemeği düzenledi.
Narlıkuyu Balık Restaurant’taki yemeğe, hakimler, savcılar, adliye çalışanları ile bazı avukatlar katıldı. Yemek sonrası hakimler ve savcılar Nergiz’e Silifke’deki başarılı çalışmalarından dolayı plaket ve hediye verdiler.
Yaklaşık 3 yıldır Silifke Adliyesinde 1. Ağır Ceza Mahkemesi ve Komisyon Başkanı olarak görev yaptığını belirten Saim Nergiz, “Son kararname ile görev yerim bundan sonra Şanlıurfa olacak. Bizler için memleketimizin her köşesi aynıdır. Silifke’de çalışmaktan nasıl gurur duyduysam, Şanlıurfa’da da çalışmaktan gurur duyarım. Hukukçu arkadaşlarımızın “dosya” dediği davalarımızı hiçbir zaman bir dosya olarak görmedim. Kararlarımı verirken dosyaların içindeki yaşamlar olarak baktım. Bizden sonra gelenlerinde baktıkları dosyaların içindeki yaşamlara dikkat etmesini temenni ediyorum” dedi.
Tayininin Şanlıurfa’ya çıkmasıyla yerine Malatya Adliyesi’nden Hüdayi Taşpınar’ın atandığını belirten Nergiz, “Hüdayi Taşpınar’a Silifke’deki görevinde başarılar dilerim. Silifke’de olduğumuz sürece herkese bir abi, bir kardeş gibi davranmaya çalıştık. Herkesle iyi olmaya çalıştık. İstemeden kırdığımız arkadaşlarımız, adliye çalışanı yada hukukçular varsa hepsi haklarını helal etsin. Benim hakkım varsa da helal olsun. Bu gün benim için bu yemeği düzenleyen ve bizleri kırmayarak buraya kadar gelen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.