Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) ortaklaşa düzenlenen ‘Gencim, Girişimciyim, Güçlüyüm’ projesi kapsamında gençlerin iş potansiyellerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak amacıyla protokol imzalandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Bahçelievler Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp, “Protokol kapsamında genç girişimciler için uygulamalı girişimcilik eğitimine 18-29 yaş aralığında ki kişiler başvurabilecektir. Bu eğitimi almak için 60 kişilik kontenjan verilmiş olup maksimum 120 başvuru alınacaktır. Eğitime başvuranlar, Gençlik Merkezi web sitesinde yer alan başvuru formunu doldurarak gençlik merkezine teslim edecektir” dedi.

Uygulamalı girişimcilik eğitimine katılacaklar gençlik merkezlerinde oluşturulacak en az üç kişilik komisyon tarafından mülakat yapılarak belirleneceğini belirten Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Düzenlenecek olan girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan genç girişimciler, KOSGEB’in yeni iş kuranlara verdiği 30 bin TL’ye kadar hibe ve 70 bin TL’ye kadar faizsiz krediye başvuru hakkına sahip olacaklardır. Bakanlığımız tarafından uygulamaya geçecek olan bu projenin gençler için büyük bir fırsat ve onların geleceği için büyük bir yatırım olduğunu vurgulayarak, gençlerin bu projeyle ilerde hayallerini gerçekleştirme doğrultusunda maddi imkân sağlayacaktır. Gençlerin enerjilerini yararlı aktivitelere yönlendiren, onlara hedefleri doğrultusunda koşmayı öğreten bunun yanı sıra yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü, empati kurmak gibi bireysel özelliklerin kazandırılması için büyük bir emekle çalışılan gençlik merkezleri, kendi işinin sahibi olmak isteyen gençlerimize de bu proje ile kapılarını açıyor.”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Yarınlarımızın sahibi olan gençlerimize daha güçlü yarınlar sunmak adına onlara; spor, sosyal, kültürel yönden her türlü konuda yardımcı olan bakanlığımız, şimdide gençlerin hedefleri doğrultusunda iş imkânı sağlamak amacıyla Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile iş birliği içinde gençlere destek sağlamak ve onların ilerde daha güçlü bireyler olması için başlatılan bir projeye imza atıyor Bu tip projeler gençlerimizin girişimci ruhlarını ön plana çıkarmaktadır. Türkiye genelinde uygulanan bu projenin Şanlıurfalı gençlerimiz içinde büyük bir şans olduğunu düşünüyorum ve gençlerimizin katılımlarını bekliyorum.”