Yıldız Teknik Üniversitesinde (YTÜ) gerçekleştirilen ve tanınmış bir çok akademisyenin konuşmacı olarak katıldığı “İşletmecilik Tarihi” panelinde Erzincan Üniversitesini İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğrencisi Tuğba Atış temsil etti.
YTÜ Rektörlüğü Hünkar Salonunda gerçekleştirilen panelde, Osmanlı Öncesi Dönemde Ekonomik ve Ticari Hayat, Osmanlı Ekonomik Yapısı, Anlayışı ile Osmanlı’da İşletmecilik/Ticaret Faaliyetleri, 19. Yüzyıl Osmanlı Sanayileşmesi ve İş/İşletmecilik Hayatına Yansımaları konuları, oturum başkanlıkları halinde ele alındı. Panelde Cemal Zehir, Behlül Üsdiken, Mustafa Kurt, Mehmet Genç, Ahmet Tabakoğlu ve Sait Öztürk gibi tanınmış akademisyenler söz aldı.
Panel konuşmalarının verimli geçtiğini belirten Üniversite İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Tuğba Atış, birçok akademisyenle tanışma fırsatı bulduğunu belirttiği panelin, lisansüstü eğitim alma konusunda da oldukça motive edici bir etkinlik olduğunu dile getirdi. İşletmecilik Tarihine ilişkin çalışmalarını, İktisat Tarihi çalışmalarına göre yeni olduğunu belirten Arş. Gör. Muhammet Negiz de, öğrencilerimizin bu tür etkinliklere katılımının arttığını, bu durumun da akademi ve iş dünyası adına umut verici gelişmeler olduğunun da altını çizdi.