PTT 1'inci Ligi'nde pazar günü Karşıyaka ile zirve yarışında var olabilmek adına kritik bir sınava çıkacak Göztepe'de teknik direktör Metin Diyadin, ezeli rakibinin savunma zaaflarından yararlanmayı planlıyor.
Karşıyaka'nın ligin en çok gol yiyen 3'üncü takımı olduğunu belirten Metin Diyadin, ilk yarım saatte skor avantajını ele geçirmeyi hedefliyor. Maça önde baskı yaparak başlayıp erken bir golle moral üstünlük sağlamayı amaçlayan Diyadin'in, "İlk başlarda golü bulursak Karşıyaka riske girip daha fazla üzerimize gelir ve bu da bize ikinci, üçüncü gol şansı yaratabilir. Ancak Necati ve Gökhan Ünal gibi etkili forvetlere dikkat etmezsek başımıza iş açarız" dediği öğrenildi.
Derbide sol kanada Robert Maah'ı, sağ kanada ise cezalı Leroy George'un yerine Emre'yi monte etmeye hazırlanan Metin Diyadin, orta alanı ise Hakan Barış ve Gökhan Karadeniz'le dinamik tutmaya çalışacak. Derbiyi orta sahadan gelecek desteğin çözeceğini düşünen eden Diyadin, takımıyla yaptığı toplantıda şunları söyledi:
"Sahada gücümüzün yanı sıra aklımızı da kullanmak zorundayız. Rakibin açıklarını en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Savunma güvenliğinde beklere önemli sorumluluk düşüyor. Hücumdaki etkinliği ise kanatlarımız üstlenecek. Genelde hedef takımlarda kötü sonuçların ardından santrforlar eleştirilir. Ancak onlara pozisyon yaratmak da orta sahanın görevi."