Çorum’un Osmancık ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla kutlama programı ve konferans düzenlendi.

Osmancık Müftülüğü tarafından hafta dolaysıyla Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa ilçede görev yapan din görevlileri katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak çağrılan Çorum Ulu Camii eski imam hatibi Recep Camcı, hayatından örnekler vererek din görevlilerine meslek hayatı boyunca edindiği tecrübelerini aktardı.

Bir din görevlisinin toplumda önder bir konumda olduğunu ve bu konumdan dolayı da topluma davranışları, yaşam biçimi olarak örnek kişi olmak durumunda olduğunu vurgulayan Camcı, “Bizler din görevlisi olarak yaşam biçimimiz ve davranışlarımızla topluma örnek olmak mecburiyetindeyiz. Devlet sizin şimdi her attığınız adımın karşılığını veriyor. Bizler zamanında sırf Allah rızası için camilerde çocuk okutarak Kur’an-ı Kerimi öğrettik. Devlet sizlere bunlar için ders ücreti veriyor. Bunların kıymetini bileceksiniz, takdir edeceksiniz. Bunlar büyük bir lütuf, ilahi bir lütuftur. Lakin bunun hakkını vermeniz iktiza ediyor”

Din görevlilerinden mesleklerine sahip çıkmalarını isteyen Camcı, “Bugün ki nimetin karşılığını verebilmek için görevli olduğunuz camiye namaz vaktinden en az yarım saat önce gelerek, kitaplar okuyun. Cemaatten birinin her an bir şey soracağını düşünerek her zaman hazırlı olun” diye konuştu.

Din görevlilerinin son derece saygılı, saygın, amirlerine ve hocalarına gerekli ilgiyi göstermek mecburiyetinde olduğunu dile getiren Camcı, “Eğer biz böyle olmazsak halktan da bir şey bekleyemeyiz. Birbirimizin değerini ancak biz kendimiz göstereceğiz. Önce saygıyı biz göstereceğiz ki, halk da bize saygısını göstersin. Çünkü mihraba oturuyorsun cemaatin önünde imam oluyorsun. İmam kelimesinin ne mana ifade ettiğini iyi tetkik etmek lazım” şeklinde konuştu.