GÜMÜŞHANE (AA) - Yeni Dünya Vakfı (YDV) Gümüşhane Temsilciliği, düzenlenen törenle açıldı.

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, açılışta yaptığı konuşmada, "Gümüşhanemize ve gençlerimize, öğrencilerimize konforlu mekanlarda okuma atölyeleri, kültür faaliyetleri, sosyal programlar ile manevi zenginleşme için imkan sunan herkese teşekkür ediyorum. Hepimize ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.

YDV Genel Başkanı Mahmut Göksu ise vakıfların önemine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Baki kalan bu kubbede hoş bir seda bırakmanın adıdır vakıf. Vakfet ki yaşasın, yaşat, yaşa. Osmanlı bir vakıf medeniyetidir, medeniyet vakıflarlarla ihya ve inşa edilmiş, yüzlerce yıl sonrasına, bize kalan bir hayır kurumu olarak icra edilmiştir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Vermek bir varlık meselesi değil, gönül işidir. Bizi Trabzon'a kadar karşılamaya gelen, ağırlayan ve Yeni Dünya Vakfı'nı Gümüşhane ile Gümüşhaneliler ile buluşturan vakıf insanı Ercan Çimen ve Yusuf Erdem kardeşlerimize bütün Yeni Dünya ailesi adına şükranlarımızı sunuyoruz. Allah hizmetlerini daim ve kaim eylesin."

AK Parti Giresun Milletvekili ve YDV Giresun Temsil Heyet Başkanı Sabri Öztürk ile YDV Mütevelli Heyet Üyesi Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, vakıf hizmetlerinin önemi ve Yeni Dünya Vakfı'nın Gümüşhane'de temsilciliğinin açılacak olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Gümüşhane Müftüsü Ercan Aksu'nun yaptığı duanın ardından açılışa katılanlar, öğrencilerle bir araya geldi.

Yeni Dünya Vakfı Gümüşhane Temsilciliğinin açılışı için Gümüşhane'ye gelen heyet, Karaca Mağarası, tarihi Süleymaniye Mahallesi'ni de gezdi.