Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nde iki serginin açılış heyecanı yaşandı. Uzun zamandır beklenilen “İletişim Galerisi”nin yanı sıra “Sinema” konulu karikatür sergisinin de açılışı gerçekleştirildi.
İletişim Bilimleri Fakültesi Sergi Salonu’nda gerçekleşen açılış törenine; Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Gürcan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Emel Şölenay, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
İlk olarak Karikatürcüler Derneği ve İletişim Bilimleri Fakültesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Sinema” konulu sergiyi gezen katılımcılar, burada sergilenen eserleri incelediler. Uluslararası katılımlı olan ve sinemayla ilgili karikatürlerden oluşan serginin, sinema etkinliklerinin açılışlarında olsun diye açılmış bir sergi olduğu bildirildi. Ayrıca serginin, 17. Uluslararası Eskişehir Film Festivali ile de konsept oluşturması amacıyla düzenlendiği belirtildi.
“İLETİŞİM GALERİSİ”NİN AÇILIŞI DA GERÇEKLEŞTİ
Öte yandan uzun zamandır açılması beklenen ve 1970’li yıllardan günümüze kadar kullanılan yayın araç ve gereçlerinin sergilendiği müze tadında olan “İletişim Galerisi”nin açılışı da gerçekleştirildi. Galeride matbaa, televizyon, sinema, radyo ve fotoğraf alanlarındaki teknolojinin yaklaşık yarım asırlık öyküsü görücüye çıktı. “İletişim Galerisi”nde, geçmiş yıllardan günümüze kadar bu alanlarda kullanılan kamera sistemlerinden ses sistemlerine, ışık sistemlerinden yayın araç ve gereçlerine kadar kullanılan cihazlar sergileniyor.
Açılan galeriyi gezen Rektör Naci Gündoğan ve Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, 1970’den günümüze kadar kullanılan araç ve gereçlerin sergilendiği galerideki araçlar hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, “İletişim Galerisi”nin çok güzel bir galeri olduğunu söylerken, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti. Müze hakkında bilgi veren iletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Gürcan da, müzenin ellerinde olan cihazlardan oluştuğunu aktardı. Gürcan, “Şu anda daha çok sinema ağırlıklı, matbaa, radyo, kamera ve fotoğraf makinaları olmak üzere iletişime dair farklı alanlardan da cihazlar var. Galerimiz daha da geliştirilecek” dedi.
Öte yandan Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Rektör Naci Gündoğan, İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Gürcan ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Emel Şölenay girişte bulunan “İletişim Hatırası” yazısı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.