ÇANAKKALE'de merkeze bağlı Kepez Beldesi'ndeki TOKİ Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, Avustralyalı 8 lise öğrencisi, öğretmenleriyle kente geldi. Türk ailelerin yanında 15 gün konaklayacak Avustralyalı misafirler, Türk öğrencilerle derslere girip kaynaşma imkanına kavuştu.
TOKİ Anadolu Lisesi tarafından iki yıl önce başlatılan etkinlik kapsamında, Avustralya'nın Victoria Eyaleti Bendigo şehrindeki East Loddon P12 College'de eğitim gören 8 liseli, öğretmenleriyle birlikte kente geldi. İki yıl önce Türkiye'den Avustralya'ya öğrenci gönderen lise, bu kez Anzakların torunlarını ağırladı. TOKİ Anadolu Lisesi'ne misafir olan öğrenciler Chloe Collıns, Emıly Arbon, Jakob Onneıl, Taylor Lıster, Caıtlyn Hockıng, Jo Cartwrıght, Charlıe Collıns, Nakeya Mountjoy ile East Loddon P12 College Okul Müdürü Scott Wılkınson ve öğretmen Sarah Brayne Avustralya ve Türk milli marşları eşliğinde karşılandı.
Karşılama töreninde konuşan TOKİ Anadolu Lisesi Müdürü Erdinç Oğuz, "Değişim programı kapsamında ikinci vatanınıza hoş geldiniz. Ziyaretinizin Çanakkale Savaşlarının 100'üncü yıldönümüne denk gelmesi bizlere ayrı bir güzellik oldu. Çanakkale Savaşlarını burada birlikte anıyor olmamız, ayrı bir anlam taşımaktadır" dedi. Kendilerini evlerinde hissettiklerini belirten East Loddon P12 College Okul Müdürü Scott Wılkınson, misafirperverlik için okul yönetimi ve öğrencilere teşekkür etti.
Avustralyalı grubun 15 gün boyunca kentteki Türk ailelerce ağırlanacağı ve bu süre içinde derslere gireceği belirildi. Tören sonrası ilk derse de giren Avustralyalı öğrenciler, Türk yaşıtlarıyla tanıştı.

FOTOĞRAF